TB Wonen
Image default
Vloer

De voor- en nadelen van een marmerstone vloer

Marmer is waarschijnlijk de meest populaire vloerbedekking voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Marmer wordt al eeuwenlang gebruikt om prachtige monumenten te maken, zoals de Taj Mahal, gemaakt van ivoor wit marmeren mausoleum. Er zijn tegenwoordig meer dan 100 soorten vloeren beschikbaar, maar marmer onderscheidt zich van alle andere door zijn duurzaamheid, elegantie, hardheid, gladde glans en meer. Klik hier voor meer informatie. 

 

Marble is ongetwijfeld een van de beste keuzes met zijn vele opwindende functies, maar het heeft nog steeds zijn nadelen, zoals de prijs. Marmer is meestal duurder dan veel andere soorten vloeren, waaronder vinyl, keramiek, linoleum, enz. Het is een prachtige steen die ontstaat door kalksteen of dolomiet bloot te stellen aan extreme hitte en druk. Ondanks zijn prijs en mooie samenstelling heeft het zijn waarde al beschadigd, wat tijdens het schoonmaken niet kan worden genegeerd. Omdat het erg duur is, kun je niet al het schoonmaakwerk riskeren, maar kun je beter overwegen om een ​​schoonmaakdienst in te schakelen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een marmerstone vloer? Lees snel verder. 

 

Voordelen van Marmeren vloeren 

  • Uniek uiterlijk: 

Marmer is een natuursteen die elk vervaardigd stuk een uniek uiterlijk geeft. Je krijgt nergens anders dezelfde knikker. Als het massief marmer is, zijn de tonen en kleuren subtiel maar vallen ze op. Met veelkleurige knikkers kun je gemakkelijk tinten en patronen onderscheiden. 

 

  • Soorten kleuren en patronen: 

Een van de beste dingen van marmer is de grote verscheidenheid aan tinten, kleuren en patronen. Van diepe, donkere kleuren tot lichte en felle kleuren, marmer heeft waarschijnlijk alle tinten die je kunt verwachten. Marmer is ook verkrijgbaar in effen kleuren en veelkleurige patronen, wat nog een goed voordeel is. Het komt ook in verschillende vormen en maten die kunnen worden gecombineerd om prachtige mozaïeken te maken. 

 

  • Glazig effect:

Marmer heeft een natuurlijk doorschijnend uiterlijk, mooi gepolijst om een ​​glazig en aantrekkelijk effect te geven. Dit komt vooral omdat wanneer licht het marmer raakt, het een beetje doordringt en terugkaatst. Zelfs donkere marmer tinten zien er glanzend uit wanneer ze gepolijst zijn. 

 

  • Goede warmtegeleider: 

Wil je een vloer die warmte uitstraalt, dan is marmer de beste keuze. Dit is een van de beste manieren om koude oppervlakken te bestrijden. Het is ook bestand tegen hete pannen en potten, daarom wordt het ook gebruikt als keukentafel. Marmer wordt niet beschadigd door blootstelling aan gematigde temperaturen. 

Nadelen van marmeren vloeren 

  • Het is duur: 

Marmer is door zijn unieke eigenschappen een van de duurste vloeren die gemaakt kunnen worden. De prijs van marmer varieert per type, maar is meestal duurder dan andere tegels, waaronder porselein, keramiek, vinyl, enz. En in dit geval kun je het beste naar speciale reinigingsmethoden kijken om schade te voorkomen. 

 

  • Makkelijk te verkleuren: 

Marmer is gemaakt van kalksteen, dolomiet en andere natuurlijk voorkomende stenen, wat betekent dat de PH-waarde van het marmer grotendeels alkalisch is. Als er een zuur product op komt, veroorzaakt dat een chemische reactie die vlekken veroorzaakt. De zure stof komt voor in alledaagse voorwerpen, waaronder eten, drinken en gewone schoonmaakproducten. Sommige van deze vlekken zijn erg moeilijk te verwijderen zonder de hulp van professionele schoonmaakdiensten. 

 

  • Het is broos 

Vanwege zijn transparante karakter is marmer gevoeliger voor barsten, barsten en barsten. Knikkers moeten correct worden geïnstalleerd, zodat er geen opening is tussen de vloer en de tegel. Als er zwakke punten overblijven, kan deze bij normale druk exploderen. Knikkers die als werkblad worden gebruikt, vereisen speciale zorg om ze niet te breken. Marmer is ook gevoelig voor krassen, die goed zichtbaar zijn op vlakke en gladde oppervlakken.