TB Wonen
Image default
Woning en Tuin

Aaltjes, de beste remedie tegen engerlingen

Engerlingen zijn de larven van diverse soorten bladsprietkevers. Vanwege hun onverzadigbare vraatzucht veroorzaken ze enorme schade aan planten. Aaltjes zijn de beste remedie tegen deze vervelende parasiet!

Bij engerlingen gaat het veelal om de larven van de Roestbruine bladsprietkever, de Sallanderkever, de Meikever, de Junikever en de Rozenkever. Zij dringen de wortels binnen, graven tunnels en verpesten alles wat ze tegenkomen. Zie je in je tuin een plant met kleine, onvolgroeide, geelachtige bladeren, dan zal je na goed onderzoek zeker aanwijzingen vinden dat deze lastige diertjes zich in je tuin bevinden. Zonder behandeling zal binnen de kortste keren de aangetaste plant vergaan. Met aaltjes kun je engerlingen echter heel goed bestrijden.

Nematoden of aaltjes tegen engerlingen

Nematoden of aaltjes zijn microscopisch kleine wormen die je niet met het blote oog kunt zien. Zij worden veelal ingezet bij de bestrijding van engerlingen, de larven van diverse kevers je gras die vanuit de grond de wortels van je gras en planten opeten. Een behandeling met aaltjes tegen engerlingen resulteert in een effectieve bescherming van onder andere aardappel- en auberginegewassen. De biologische behandelingen zijn gericht op het bestrijden van de larven én volwassen kevers, die grote schade kunnen toebrengen aan de bladeren van de gewassen.

Aaltjes op verschillende plaatsen aanbrengen

Aaltjes gebruiken de insectenlarven om zich binnen in hen te vermenigvuldigen. Deze parasieten leggen hun eieren niet in de engerling, maar komen de gastheer binnen via de anus, de mond of zelfs rechtstreeks via de huid. De hele levenscyclus van het aaltje vindt plaats binnen de insectenlarve. Normaal gesproken ze op de grond aangebracht om de fase van de cyclus die zich daaronder ontwikkelt te infecteren. Als de omstandigheden achter gunstig zijn, kunnen ze ook zeer effectief worden aangebracht op de bladeren, de stam of de kroon van bijvoorbeeld palmbomen. Planten en tuinieren met hart voor het milieu? Dan is biogroei.nl het juiste adres voor al je biologische bestrijdingsmiddelen!