TB Wonen
Image default
Woning en Tuin

De voorbereiding en aanleg van een prefab tuinhuis

Wanneer u de ruimte heeft in uw tuin kan een tuinhuis een mooie toevoeging zijn aan uw woning. Dat geldt al helemaal wanneer u geen garage of berging tot uw beschikking heeft. Een prefab tuinhuis kan dit oplossen. Anderzijds kan het ook uw woongenot aanzienlijk verhogen, een tuinhuis kan gebruikt worden als hobbyruimte. Daarnaast kan het ook dienen als wellnessruimte met een sauna of jacuzzi. Het is ook mogelijk om het tuinhuis uit te breiden met een overkapping, waardoor u ten aller tijden droog kan zitten.

 

Budget en voorbereiding

Voordat u om de tafel gaat met een partij die uw tuinhuis kan verwezenlijken is het goed om na te gaan wat de functie van het tuinhuis is en wat uw persoonlijke budget en wensen zijn. Belangrijk om hierbij in gedachte te houden is dat het niet alleen bij de realisatie van het tuinhuis ansich blijft. In veel gevallen is het namelijk ook noodzakelijk om straatwerk, waterleidingen of elektriciteit aan te leggen. Deze zaken brengen ook de nodige kosten met zich mee. In sommige gevallen is het mogelijk leidingen en elektriciteit te verwerken in het casco. Tot slot wordt het ook aangeraden om op voorhand na te gaan of er vergunningen nodig zijn voor de aanleg van het tuinhuis.

 

De voor- en nadelen van een prefab constructie

Van een prefab tuinhuis zijn de constructies al (deels) vooraf gefabriceerd. Feitelijk gezien zorgt dit er voor dat de onafhankelijke onderdelen enkel nog in elkaar gezet moeten worden. Een van de belangrijkste voordelen van een prefab tuinhuis constructie is dat het ontzettend onderhoudsvriendelijk is. U kunt genieten van constante kwaliteit en een lange levensduur. Daarbij is natuurlijk ook groot voordeel dat de bouwperiode een korte duur kent. Aan de andere kant kent een prefab constructie ook wat mindere punten. Zo is het lastig om na het beslissingsproces van het tuinhuis nog wijzigingen aan te brengen aan het tuinhuis. Wijzigingen zullen daardoor duur of simpelweg onmogelijk zijn.

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/prefab-tuinhuis/