TB Wonen
Image default
Woning en Tuin

Drie voordelen van een houten speelhuisje

“Mama, ik heb koekjes gebakken in mijn huis! Kom alsjeblieft langs en eet er samen met mij een paar!” De “zelfgemaakte chocoladekoekjes” van je lieverd zijn natuurlijk het product van de kleurrijke verbeelding. Als je aanklopt bij het speelhuisje van je kind, ruik je niet de geur van zelfgebakken koekjes, maar voel je de opwinding door de kieren van de deur sijpelen en hoor je je kind giechelen. Jij bent zijn of haar held. Jij bent de adem die de creatieve verbeelding kracht geeft.

Terwijl je een hap neemt van je denkbeeldige koekje, glimlach je omdat je blij bent dat je het speelhuisje voor je kind hebt kunnen kopen. Daarom ben jij dé held.

De kracht van een houten speelhuisje

Als het om je kinderen en hun gezondheid en welzijn gaat, is het belangrijk om de voor- en nadelen te kennen. Goed nieuws, ouders! In dit blog gaat het alleen over de voordelen. Waarom? Nou, dat is het goede nieuws, er zijn geen nadelen. Een houten speelhuisje zit boordevol voordelen voor de emotionele en fysieke gezondheid van je kind.

1. Activeert een wilde verbeelding

Als je kind het ene moment een superheld is die boven de bomen vliegt en jouw schort als cape draagt, en het volgende moment pizza bij je voordeur aflevert, gemaakt in het eigen speelhuisje (of beter gezegd de “Pizza Hut”), ontwikkelen zich krachtige hersenverbindingen. Verbeelding in combinatie met een speelhuisje is een heerlijk recept voor fantastische dagen vol plezier!

2. Maakt veel beweging mogelijk!

Een kinderspeelhuisje is een centraal station voor beweging en spel in de buitenlucht. Terwijl je kind van de denkbeeldige winkel naar de bank rent en dan weer terug naar zijn of haar huisje om een “culinair hoogstandje” in elkaar te flansen, kan overgewicht bij kinderen voorkomen worden. Daarnaast krijgt je kind vitamine D binnen wat de botten en spieren versterkt en vermindert het stressniveau. En dit alles terwijl je kind veel plezier heeft!

3. Ontelbare leuke herinneringen

Gelukkige herinneringen uit de kindertijd lijken gekoppeld te zijn aan een betere gezondheid, minder kans op depressie en minder chronische ziekten als volwassene. Ongestructureerd, vrij spelen in de zon en de frisse lucht is een recept voor het creëren van gelukkige, zorgeloze jeugdherinneringen.