TB Wonen
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar de nieuwe woontrends voor 2022

Op zoek naar de nieuwe woontrends voor 2022

 

Bijna jaarlijks verandert de wens en smaak van de consument als het gaat om interieurinrichting. Vroeger werd er voornamelijk hout en zeer veel aankleding gebruikt als woondecoratie, tegenwoordig worden woonkamers vaak strak en afgewerkt ingericht. Elk jaar zijn er wel een aantal opmerkelijke nieuwe stijlen te vinden waar plotseling veel vraag naar is. In dit artikel beschrijven we de meest opvallende woontrends van 2022.

Stalen deuren

Een zeer opvallende en jaarlijks terugkerende woontrend zijn de stalen binnendeuren op maat. Deze deuren passen uitstekend in een strak en modern interieur en geven we woning een chiquere en luxe uitstraling. Waar voorheen voornamelijk zwarte stalen deuren werden geplaatst zien we dat er ook vele andere kleuren worden gekozen die nog beter aansluiten bij het interieur. We verwachten dat stalen deuren ook de komende jaren nog in populariteit toe zal nemen.

Duurzame materialen

Vanwege de toenemende schaarste en het feit dat consumenten steeds meer aan het milieu willen denken zijn ook de duurzame materialen steeds meer in trek. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de kurkwanden die we steeds vaker in het interieur terug zien komen.

Oubollig wordt weer hip

Waar tien jaar geleden de visgraatvloer echt niet meer kon zien we nu dat deze langzaam maar zeker opnieuw zijn intrede maakt op de benedenverdieping. De visgraatvloer is weer helemaal hip en is ook in veel verschillende patronen en houtsoorten verkrijgbaar.

Philips Hue

Ook naar het Philips Hue lampensysteem is nog steeds veel vraag. Dit is ook niet gek, want er is niks mooiers om de sfeer te bepalen dan met de kleur van je lampen. De manier om deze lampen in te stellen en te bedienen wordt ook steeds toegankelijker voor mensen die wat minder op de hoogte zijn van de laatste technologische ontwikkelingen.

Ik hoop je in dit artikel voldoende geïnformeerd te hebben. We zijn erg benieuwd of we nog een aantal trends vergeten zijn. Heb jij nog mooie aanvullingen? Laat ze dan achter in de opmerkingen.