TB Wonen
Image default
Woning en Tuin

Zo voorzie jij de muren in je woonkamer van een extra touch

Zo voorzie jij de muren in je woonkamer van een extra touch

De muren in huis worden vaak vergeten als het gaat om het creëren van sfeer. Dit is echter zonde, want de muren bieden juist een perfect canvas voor het toevoegen van persoonlijke touch en extra sfeer in huis. Er zijn verschillende manieren waarop je muurdecoratie kunt toepassen in huis. Wat dacht je van een prachtige Hout wereldkaart of een muurcirkel met afbeelding van een wild dier? Hieronder bespreken we vier manieren van muurdecoratie die zeker de moeite waard zijn.

 

Spiegels

Spiegels zijn een populaire manier van muurdecoratie en dit is niet zonder reden. Spiegels reflecteren namelijk licht, waardoor een ruimte optisch groter lijkt. Daarnaast kunnen spiegels zorgen voor een interessant spel van licht en schaduw, wat voor een extra dimensie zorgt in een ruimte. Je kunt kiezen voor een grote spiegel als statement piece, of juist meerdere kleine spiegels in een groepje ophangen voor een speels effect. Uiteraard heeft een spiegel niet alleen decoratieve voordelen, maar natuurlijk ook praktisch. Hoe handig is het dat je niet eerst naar boven hoeft te lopen om in de badkamer in de spiegel te moeten kijken of je haar wel goed zit?

Houten wereldkaart

Een houten wereldkaart is een unieke manier van muurdecoratie en kan voor een persoonlijke touch zorgen in huis. De houten wereldkaarten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor je de kaart kunt aanpassen aan je eigen stijl en interieur. Daarnaast is het ophangen van een houten wereldkaart ook een leuke manier om te laten zien waar je allemaal al bent geweest. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige speels effect, maar geeft je interieur ook direct een persoonlijke touch. Kortom, een echte aanrader dus!

Iets aparts aan de muur

Als je op zoek bent naar Iets aparts aan de muur, kun je ook denken aan het ophangen van bijvoorbeeld een oude deur, een antieke spiegel of een abstract schilderij. Dit soort items kunnen voor een interessante en unieke uitstraling zorgen in een ruimte.

Muurcirkels

Muurcirkels zijn een relatief nieuwe trend op het gebied van muurdecoratie, maar winnen snel aan populariteit. Muurcirkels zijn ronde panelen van verschillende materialen en met diverse designs, die je kunt ophangen als statement piece. Je kunt kiezen voor een grote muurcirkel als eyecatcher, of juist meerdere kleine muurcirkels in een groepje ophangen voor een speels effect.

Tot slot

Muurdecoratie biedt je veel mogelijkheden om extra sfeer toe te voegen in huis en om een persoonlijke touch te geven aan een ruimte. Of je nu kiest voor spiegels, een houten wereldkaart, iets aparts aan de muur of muurcirkels, er is altijd wel een manier van muurdecoratie die past bij jouw stijl en interieur. Het is belangrijk om te kiezen voor raamdecoratie die past bij de rest van de inrichting en die de sfeer in huis versterkt. Dus heb jij momenteel een saaie en vooral ook kale muur? Dan zijn de bovenstaande tips zeker iets om over na te denken. Het is natuurlijk zonde om je muren onbenut te laten, terwijl het weinig tot geen ruimte in beslag neemt.