TB Wonen
Image default
Woningen

De meerwaarde van samenwerken met een makelaar bij het kopen van je huis

Zoals iedereen wel weet staat de woningmarkt momenteel enorm op spanning. Er is een groot woningtekort in Nederland waardoor de huisprijzen hoog liggen en het vaak erg lang duurt voordat je eindelijk een woning kunt kopen. Daarnaast is overbieden het nieuwe normaal geworden; huizen worden tegenwoordig bijna niet meer verkocht tegen de vraagprijs, maar veel meer dan dat. Wanneer je een makelaar betrekt in je zoektocht naar een woning (of de verkoop van je woning), vergroot je aanzienlijk je kansen. We gaan in dit artikel dieper in op de meerwaarde van het samenwerken met een makelaar.

 

Wat biedt een makelaar?

Een makelaar is een contactpersoon die tussen jou als koper en de verkoper van een huis in staat. De taak van de makelaar is de bemiddeling van dit gehele proces en dit proces voor beide partijen zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo zorgt een makelaar er bijvoorbeeld voor dat jouw woning zichtbaar is op Funda, wanneer je deze probeert te verkopen. Een goede zichtbaarheid op Funda helpt bij een snellere verkoop van je huis. Daarnaast kun je een makelaar bijvoorbeeld ook inschakelen voor het taxeren van je woning.

 

Hoe kom ik in contact met een goede makelaar?

In elke regio zijn genoeg makelaars te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld een makelaar in regio Eindhoven of makelaar in Helmond zoekt, komt al gauw makelaarskantoor Van Uffelen naar voren. Maar hoe kom je er nou achter welke makelaar het best bij jou past? Het antwoord op die vraag is redelijk simpel; kijk eens rond op internet en ga op zoek naar reviews of ervaringen van mensen die hun woning gekocht of verkocht hebben met de desbetreffende makelaar.

 

Hoe ziet het proces met een makelaar eruit?

Wanneer je na een kennismaking besluit in zee te gaan met een makelaarskantoor dan begint het gehele proces met het in kaart brengen van je wensen. Het makelaarskantoor zal vervolgens op zoek gaan naar woningen die aansluiten bij jouw wensen. Wanneer je enthousiast bent over een woning, zal er een bezichtiging ingepland worden. Je mag de woning dan samen met de makelaar gaan bekijken.

Wanneer je besluit een woning te kopen, biedt een makelaar hier ook ondersteuning in. De makelaar verzorgt namelijk alle zaken van opname tot aan de overdracht van de notaris.

Een makelaar is dus een uitkomst wanneer je een woning wilt kopen, maar ook wanneer je je woning wilt verkopen. De makelaar biedt ondersteuning tijdens het gehele proces waardoor dit voor jou een hele hoop zorgen en lastig papierwerk scheelt. Daarnaast gaat het verkopen of kopen van een woning een stuk sneller wanneer een makelaar is aangehaakt, omdat een makelaar natuurlijk een veel groter netwerk heeft.