TB Wonen
Image default
Woningen

De vele voordelen van een waterbesparend toilet

Als je bent zoals de meeste mensen, denk je waarschijnlijk niet veel na over je toilet. Zolang het maar doorspoelt wanneer het nodig is, is alles in orde, toch? Fout. Geloof het of niet, je toilet gebruikt veel water en niet alleen als je het doorspoelt. Toiletten zijn verantwoordelijk voor bijna 30% van al het waterverbruik binnenshuis. Daarom kan de overstap naar een waterbesparend toilet een enorme impact hebben op zowel je waterrekening als het milieu. Dit zijn slechts enkele van de voordelen van het gebruik van een waterbesparend toilet.

Een waterbesparend toilet bespaart je geld

Het duidelijkste voordeel van het gebruik van een waterbesparend toilet is dat het je geld bespaart. Toiletten nemen een groot deel van het waterverbruik van je huis voor hun rekening, dus alles wat je kunt doen om dat verbruik te verminderen heeft een directe invloed op je waterrekening. Bovendien bieden veel gemeenten kortingen voor het overstappen op een waterbesparend toilet, dus controleer of dat bij jou ook het geval is.

 

Een waterbesparend toilet bespaart water

Geld besparen is natuurlijk maar een deel van de vergelijking – water besparen is ook belangrijk. Elke keer dat je je toilet doorspoelt, gaat er bijna 5 liter water de afvoer in. Vermenigvuldig dat met het aantal keren dat je per dag, week, maand of jaar doorspoelt, en het begint echt op te lopen! Door over te stappen op een waterbesparend toilet kun je tot wel 10.000 liter water per jaar besparen. Dat is genoeg om 140 procent van een olympisch zwembad te vullen!
Naast het besparen van al dat water, vermindert het gebruik van een waterbesparend toilet ook de druk op plaatselijke rioleringssystemen en zuiveringsinstallaties. Dit is vooral belangrijk tijdens zware regenval of perioden van langdurige droogte, wanneer deze systemen toch al onder druk staan. Overschakelen op een waterbesparend toilet bespaart je dus niet alleen geld en hulpbronnen – het helpt ook het milieu te beschermen!

 

Een waterbesparend toilet helpt overstromingen te voorkomen

We kennen allemaal de verwoestingen die overstromingen aanrichten – ze kunnen huizen verwoesten, gezinnen op de vlucht drijven en gemeenschappen verwoesten. Toiletten spelen een grote rol bij het voorkomen van overstromingen, omdat ze het afvalwater afvoeren naar zuiveringsinstallaties waar het goed wordt verwerkt voordat het weer in de plaatselijke waterwegen terechtkomt. Maar wanneer toiletten overbelast raken door overvloedige regen of door rioolverstoppingen, kunnen ze ongezuiverd rioolwater rechtstreeks in huizen en bedrijven lozen – en daarbij hele eigendommen verontreinigen. Gelukkig helpen waterbesparende toiletten, door minder water per spoeling te gebruiken, dit te voorkomen.
Dus dat zijn drie goede redenen om over te stappen op een waterbesparend toilet! Het bespaart je niet alleen geld en grondstoffen, het helpt ook het milieu te beschermen. Dus waar wacht je nog op? Bel ons vandaag nog en we helpen je het perfecte model voor jouw huis te kiezen!

 

Conclusie: Waterbesparing is om vele redenen belangrijk: geld besparen op je energierekening, onze kostbare natuurlijke hulpbron sparen en overstromingen voorkomen. Eén manier om te besparen is door te investeren in waterbesparende toiletten. Een low flow of waterbesparend toilet bespaart liters per gebruik, wat na verloop van tijd echt een positief verschil maakt. Wanneer je klaar bent om over te schakelen, neem dan contact op met een plaatselijke loodgieter. Onze planeet één keer doorspoelen per keer redden.

https://bespaarbazaar.nl/product/toilet-waterstop