TB Wonen
Image default
Woningen

Manieren om je woning te beveiligen

Het beveiligen van je woning tegen inbrekers

Omdat er steeds vaker inbraken zijn, doen we er alles aan om ongenode gasten buiten de deur te houden. Wanneer je een hond hebt, schrikt dat een inbreker zeker af. Ze willen voorkomen dat de hond gaat blaffen, waardoor de buren, als je niet thuis bent, de onraad merken en de politie waarschuwen. Ook het aanspringen van lampen, wanneer men bij de woning komt, zal een inbreker doen besluiten om een deur verder te gaan. Je zou ook een veiligheidscamera aan kunnen brengen. Je moet daarbij duidelijk aangeven dat alles wordt opgenomen. Ook het aanbrengen van alarm heeft een goed effect. De laatste persoon die de woning verlaat, zal de code in moeten toetsen. Wanneer je thuiskomt, moet je binnen een ingestelde tijd de code intoetsen. Wanneer het alarm afgaat, omdat er een persoon binnen is, die niet weet wat de code is, zal het alarm afgaan. Wat zeer belangrijk is om je huis te beveiligen tegen inbreken is goed hang en sluitwerk.

Hang en sluitwerk

Bij een deur worden vaak cilindersloten gebruikt. Nu is een cilinderslot op zich al een hele verbetering tegenover een gewoon slot, maar een inbreker weet hier ook wel raad mee. Wanneer er geen afdoende maatregelen worden gebruikt, dan zal de inbreker gebruik maken van kerntrekken. Door het cilinderslot te forceren, door kerntrekken, zal de inbreker geen geluid produceren en is hij toch zo binnen. Hij gebruikt daarvoor een geharde schroef, accu tol en klauwhamer. De geharde schroef wordt door de inbreker in het sleutelgat van de cilinder geboord. Met een trekker of klauwhamer trekt hij de cilinder uit de kern of hij breekt de kern af. Daarna kan hij gemakkelijk naar binnen. Daarom moeten cilindersloten extra beveiligd worden

Het gebruik van een veiligheidsslot

Wanneer gebruik wordt gemaakt van een speciale veiligheidssloten met SKG 3 keurmerk kan de cilinder door de inbreker niet meer worden afgebroken. Het is een beslag dat een zeer goede bescherming biedt tegen inbrekers. Als de cilinder beveiligd is, kan hij niet meer worden afgebroken of eruit worden getrokken. De slotplaat, die van gehard staal is, kan aan de buitenzijde niet worden losgedraaid. Het vastzetten van de slotplaat, die de cilinder aan de buitenzijde beschermd, wordt via de binnenzijde met twee of vier lange schroeven vastgemaakt. Deze methode om je woning te beschermen is geen overbodige luxe. Door deze manier van beveiligen op je woning toe te passen, kun je bij veel verzekeringsmaatschappijen een korting krijgen op je te betalen premie. Volgens het Politiekeurmerk is deze manier van beveiligen bij nieuwe woning verplicht.

Welk veiligheidsslot is goed

Er zijn verschillende veiligheidssloten te koop. Belangrijk is te kijken naar het SKG 3* keurmerk. Naar het keurmerk zijn er een aantal merken zoals M&C die nog meer doen, zoals de cilindersloten uitvoeren met een gehard stalen brug. Op de nieuwste veilgheidssloten van M&C zit ook nog een extra boorbeveiliging op. Zo zit je in de hoogste klasse van het beveiligen van je cilindersloten.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/veiligheidssloten/