TB Wonen
Image default
Woningen

Ontstoppingsbedrijf

Wat is een ontstoppingsbedrijf

Een ontstoppingsbedrijf is een bedrijf dat gespecialiseerd is in ontstoppingen. Dit kunnen van alle soorten ontstoppingen zijn, of het nou je gootsteen, doucheputje of wasbak is, een ontstoppingsbedrijf kan jouw verstopping verhelpen.

Hoe ontstaat een verstopping

Een afvoer kan door meerdere redenen verstopt komen te raken. Naast water, dat wel soepel door de afvoer heen gaat, kunnen ook andere dingen door je afvoer heen gaan. Dit kan frituurvet, eetrestjes, doekjes, haar of ander vuil zijn. Soms kan het zo zijn dat al deze restjes zich opstapelen in de afvoer, hierdoor kan er dus uiteindelijk een verstopping ontstaan.

Sommige kleine ontstoppingen kan jij zelf verhelpen. Dit kan jij doen door bijvoorbeeld eventjes heet water te laten lopen. Dit warme water kan ervoor zorgen dat een deel van de ontstopping weer los komt te zitten. Wanneer de verstopping niet te diep in de afvoer zit kun je de verstopping ook zelf proberen te verhelpen met een ontstopper.

Waarom je een ontstoppingsbedrijf zou moeten bellen

In sommige gevallen, is de verstopping te hevig of zit hij te diep in de afvoer. In dat geval kun je de verstopping niet zelf verhelpen door middel van heet water of een ontstopper. Als dat het geval is, moet je een ontstoppingsbedrijf bellen. Een ontstoppingsbedrijf is gespecialiseerd in alle soorten ontstoppingen. Bij de meeste ontstoppingsbedrijven heb je een spoedservice. Dan komt de loodgieter dezelfde dag nog langs om jou te helpen met je verstopping. Als de verstopping geen spoed heeft, kan de loodgieter op een ander afgesproken moment langskomen.

Wanneer je een ontstoppingsbedrijf opbelt zullen ze je een paar vragen stellen met betrekking tot de ontstopping. Ze zullen vragen waar de ontstopping is, hoe hevig de ontstopping is en of de afvoerput regelmatig verstopt raakt. Met deze informatie kunnen ze het probleem vaststellen. Dit geven ze door aan de loodgieter, de loodgieter zal vervolgens met alle bijbehorende spullen langskomen en jouw verstopping verhelpen.

Als de ontstoppingen regelmatig ontstaan kan dit komen door een beschadigde leiding. Een ontstoppingsbedrijf kan deze leiding herstellen, of indien nodig, volledig vervangen. Om dit te voorkomen is het slim om regelmatig een inspectie en reinigen uit te laten voeren.

https://buunk.nl

Gerelateerde artikelen

Woning kopen Amsterdam

Klussen in een studentenhuis? Zo lukt het jou ook!

Goede tips voor het kopen van shutters