TB Wonen
Image default
Woningen

Ook last van schimmels in uw kelder/kruipruimte?

Een kelder vol schimmels, logisch maar erg vervelend. U bent echt niet de enige met dit probleem, iedereen met een kelder of kruipruimte heeft hier namelijk last van. Schimmel in de kruipruimte is dan ook de normaalste zaak van de wereld, u hoeft zich hier absoluut niet voor te schamen en u hoeft ook niet te denken dat u niet schoon bent. Schimmels houden ervan om in kelders/kruipruimtes te leven, op deze plek is het vaak namelijk lekker vochtig. Een vochtige ruimte is precies wat de schimmel nodig heeft om het ideale leven te lijden. Gelukkig zijn er een hoop dingen die u kunt doen om de schimmels aan te pakken en daar kunt u vandaag nog mee aan de slag. In dit artikel geven we u de verschillende mogelijkheden als het gaat om de aanpak van die vieze schimmels.

DIY: Do It Yourself

1 van de mogelijkheden is om de schimmel in uw kruipruimte zelf aan te pakken. Wel willen we u even mededelen dat dit vaak slechts een tijdelijke optie is en dat de schimmels vaak binnen no time weer op uw muur of plafond zitten. Soda is een middel wat vaak gebruik wordt om schimmels te verwijderen, erg milieubewust ook. Een minder milieubewuste keuze is het gebruik van bleek, u kunt dit bleekmiddel verdunnen met een beetje water. Dit goedje kunt u gebruiken om de schimmels in te sprayen of deppen. Het is belangrijk bij eigenhandige behandeling dat u de stukken om de schimmels ook schoonmaakt met uw zelf gecreëerde goedje. Op deze manier voorkomt u dat de schimmels heel snel terug zijn en zorgt u dus voor een maximaal resultaat. Wanneer u de plekken hebt behandeld en de schimmels na opdroging nog steeds aanwezig zijn herhaalt u de behandeling. Doe dit net zo vaak tot de schimmels definitief zijn verdwenen.

Schimmel

Schakel professionele hulp in!

U kunt het natuurlijk zelf proberen op te lossen, maar veel mensen zullen de conclusie hebben getrokken dat dit onbegonnen werk is. Schimmel in de kruipruimte of kelder kunt u het best laten behandelen door een professioneel bedrijf. Zij behandelen de schimmels dan op de goede manier, zodat de schimmels ook echt voor een langere periode wegblijven. Lavos Reiniging BV is zo’n professioneel bedrijf. De medewerkers van Lavos Reiniging BV hebben ontzettend veel ervaring met het verwijderen van schimmels en leveren absolute kwaliteit.

Voorkom uw problemen

U kunt uw problemen beter voorkomen, zodat u volgende keer geen professionele hulp hoeft in te schakelen. De beste manier om schimmels te voorkomen is het zorgen voor goede ventilatie, op deze manier weet u zeker dat de schimmels het in uw kruipruimte of kelder niet naar hun zin gaan krijgen. Doe bijvoorbeeld een raampje open, zorg voor een goedwerkend centraal afzuigsysteem of ga op zoek naar andere oplossingen om uw kelder/kruipruimte goed te ventileren.