TB Wonen
Image default
Woningen

Uw muren decoreren

U kent het wel, u bent klaar met het inrichten van een ruimte, maar er mist iets. Uw muren zijn nog kaal en daar moet snel iets aan gebeuren. Het decoreren van uw muren kunnen een ruimte afmaken, maar waar begint u? Er zijn natuurlijk tal van opties als het gaat om het decoreren van uw muren. Zoveel opties dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Om u op weg te helpen bij het decoreren van uw muren en het maken van de juiste keuzes hebben we in dit artikel de meest populaire opties voor u op een rijtje gezet.

Een muurschildering laten maken

Een originele manier om invulling te geven aan uw lege muur is het laten maken van een muurschildering. Op deze manier heeft u een echte eyecatcher aan de muur en breekt u de lege ruimte op de muur. Het nadeel van deze optie is dat deze optie vaak aan de prijzige kant is.

Spiegels, spiegels en nog een spiegels

Om uw muur op te vullen kunt u ervoor kiezen een spiegel op te hangen of tegen de muur te plaatsen. Op deze manier vult u niet alleen de lege muur op, maar heeft u 2 vliegen in 1 klap. Spiegels zorgen er namelijk voor dat de ruimte waarin u deze plaatst groter lijkt. Spiegels zijn er natuurlijk in verschillende vormen en maten. Wanneer u hoge plafonds heeft is het tof om te kiezen voor een hoge spiegel, zo accentueert u de hoge plafonds. U kunt er ook voor kiezen om aparte vormen toe te passen, neem bijvoorbeeld een hexagon spiegel. Een hexagon spiegel komt niet vaak voor en valt dankzij de originaliteit natuurlijk wel op.

Hexagon spiegel

Een wall gallery toevoegen

Het toevoegen van een wall gallery is ook een goed idee als het gaat om het opvullen van kale muren. Een wall gallery is een collage van foto’s in allerlei verschillende omlijstingen en verschillende formaten. Dit zorgt voor een speels effect op de muur. Niet alleen zorgt dit voor een speels effect, maar u kunt ook een persoonlijke touch uitoefenen op uw interieur. Zo kunt u zelf de foto’s kiezen die u in de lijstjes plaatst.

Een stuk muur behangen

U kunt er ook voor kiezen een stuk van uw muur te hangen met een gave print. Zo vult u de kale muur op gemakkelijke manier op zonder al te veel moeite. U kunt kiezen voor een kleur of print die past bij de rest van uw interieur/meubels.