TB Wonen
Image default
Woningen

Voor 5 soorten renovatie en onderhoud Amsterdam

Stel u eens de ervaring voor als u de deuren van uw gebouw opent na het een grote renovatie-en onderhoudsbeurt te hebben gegeven. Voelt u het enthousiasme al? Dat is precies wat WAM Groep voor al haar klanten in petto heeft! Deze vakkundigen proberen dit gevoel te evenaren bij alle diensten die ze aanbieden en hieronder vallen natuurlijk ook de renovatie- en onderhoudsbeurten. Hoe? Lees deze informatie in de soorten onderhoud die er zijn.

Correctief onderhoud

Deze vorm van onderhoud wordt uitgevoerd wanneer u de slijtages bij apparaten begint op te merken. Denk hierbij aan het verhelpen van technische problemen, de reparatie en vervanging van materialen of het opnieuw uitlijnen van bepaalde apparaten. Het bedrijf plaatst dit type renovatie en onderhoud dan ook onder de noemer van ongepland onderhoud. Verder wordt correctief onderhoud opgesplitst in:

 • Mislukte reparatie (defect apparatuur herstellen).
 • Opruiming (verwijderen van niet-herstelbare apparatuur).
 • Dagelijks onderhoud.

Preventief onderhoud

Onder preventief onderhoud worden de faciliteiten verstaan die worden geboden om machines te onderhouden. Preventief onderhoud bestaat uit onderhoudstaken die meestal worden uitgevoerd om de volgende redenen:

 • Uitval van apparatuur voorkomen.
 • Het verlagen van de totale onderhoudskosten.
 • De goede staat van de activa langer te behouden.

Voorkomen is altijd beter dan genezen en dat geldt zeker ook voor kostbare machines!

Basis (eenvoudige) renovatie en onderhoud.

Onder basis of eenvoudige onderhoud valt alles waar u als huiseigenaar aan denkt wanneer er over een “goed onderhouden huis” wordt gesproken. Dit kan gaan om een niet lekkend dak, maar ook goed functionerende goten en regenpijpen, een schone en droge kelder, stevige, schone vloeren en goed uitziende muren. In bepaalde woningen is het ook zo dat onder de basis onderhoudsprincipes de  slaap- en badkamers en ruime garages vallen.

Bij eenvoudige renovatie en onderhoud houdt niet per se in dat alles geüpgraded wordt, maar gewoon dat er regelmatig onderhoud plaatsvindt of dat er kleine veranderingen worden aangebracht om het geheel in goede staat te houden.

Persoonlijke renovatie of voorkeursprojecten.

Bij deze vorm van renovatie of onderhoud gaat het meer om vernieuwingen. Denk hierbij aan luxe items die u wilt toevoegen en door anderen als onnodig worden bezien. Veelal betreft het zaken zoals het aanleggen van zwembaden, tennisbanen, hot tubs, wijnkelders of vijvers.

Het doet natuurlijk geen kwaad om deze aanpassingen aan uw woongenot toe te voegen.  Bouwdeskundigen beschouwen ze wel als typische exclusieve renovatie en ze vallen ze ook zeker in een andere prijsklasse.

Andere persoonlijke renovatiewerkzaamheden die door WAM Groep worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld:

 • Een slaapkamer veranderen naar een studio.
 • De ruimte vergroten door muren te verwijderen.
 • Het verbouwen van de kelder.

Fix-and-flip renovatie

Bent u van plan om uw onroerend goed met een flinke winst te verkopen? Dan hoort de renovatie en onderhoud hiervan tot het flix-and-flip type. Het doel van uw investering is natuurlijk om door een renovatie en onderhoud project het gebouw te laten stijgen in waarde. Volgens WAM Groep genieten de buitenrenovaties meer voorkeur, omdat ze de aantrekkingskracht van het gebouw aanzienlijk kunnen verbeteren. Een flipping renovatie en onderhoud kan vergeleken worden met een algehele renovatiebeurt, omdat alle ruimtes in het gebouw een beurt kunnen krijgen. Denk bij een huis aan het schilderen en opknappen van:

 • Kamers
 • Keuken
 • Bad en toiletruimte
 • Vloeren
 • Achter terras

Weet u niet zeker onder welk type u volgende renovatie valt? Geen nood, neem gewoon contact met Wam Groep.