TB Wonen
Image default
Woningen

Voordelen van een systeemwand

Een systeemwand zorgt voor de ideale werksfeer. In deze blog bespreken we de beste optie door de voordelen ervan te vertellen.

 

Akoestiek is de variant waardoor mensen productiever worden. Dankzij een systeemwand dat een setting creëert om de geluiden op de juiste manier te begeleiden zodat bijvoorbeeld een gesprek doorgaat op topniveau. Bovendien bestaat akoestiek uit meerdere aspecten waarmee je de groepscohesie op het werk versterkt voor de lange termijn. Hierdoor zullen de medewerkers meer rondlopen met een glimlach, kortom met deze investering haal je een waardevol hulpmiddel binnen.

We laten zien hoe een akoestische aankleding inhaakt op verschillende geluidsstromen.

Isoleren

 

Isoleren speelt met deze werkwijze op twee aspecten in: het filteren vanaf buiten afkomstige geluiden en de privacy bevorderen. Want dankzij een akoestische manier denk je over het interieur na, omdat je onder andere wilt vergaderen zonder voorbijgangers die bewust of onbewust binnenkijken. Daarentegen plaats je enkele ramen en een toegangsdeur waarmee de stemming buiten de muren geen kans krijgt om de onderwerpen te bepalen aan tafel. Deze werking rendeert tevens ook maximaal op een drukke afdeling waar een overlegruimte zit gevestigd tussen de bureaus waar de telefoons constant aan het rinkelen zijn. Iedere locatie is dus geschikt om nieuwe systeemwanden te plaatsen.

Absorberen

 

We gaan verder met de invloeden van binnenuit, want vaak zijn het de externe factoren die de gespreksstof veranderen, zoals een collega met een vraag. Daarentegen zijn er eveneens momenten waar de structuur onvoldoende is geïnstalleerd. Daardoor ontstaat ruis, denk hierbij aan een echo in de ruimte na iedere zin.

Door te kiezen voor akoestische systeemwanden verwelkom je een slimmere methode om betere gesprekken te voeren, dankzij het uitschakelen van de echo’s door het monteren van speciale panelen.

Met andere woorden: door rekening te houden met iedere situatie zeg je haast met zekerheid: dit wordt een perfecte aanwinst.

 

Stijl

 

Tot slot willen we je wijzen op akoestische stijl dat namelijk inspirerend werkt. Op een kantoor moet je immers continu een aandrijving vinden om achter het bureau plaats te nemen en een opdracht af te ronden. Daarnaast kent deze aanpak een vormgeving met oog voor details waaruit de perfecte motivatie groeit.