TB Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Investeren in een akoestisch plafond

Heeft u wel eens gehoord van een akoestisch plafond? Wanneer er sprake is van grote ruimte waarin veel mensen werken, kan er sprake zijn van een slechte akoestiek. Dat merkt u aan het feit dat het geluid galmt, u geen rust meer kunt vinden en de geluiden door de ruimte te lijken echoën. Dit is het moment om actie te ondernemen en een oplossing te vinden voor de slechte akoestiek. In dat geval kan een akoestisch plafond uitkomst bieden. Maar wat is een akoestisch plafond precies? Daar vertellen we graag meer over.

Gevolgen van slechte akoestiek

Binnen kantoren en andere ruimtes, is stilte van groot belang. Maar ook in andere ruimtes zoals hotels en callcenters is goede akoestiek van groot belang. Een slechte akoestiek heeft vervelende gevolgen. Stelt u zich eens voor dat u in een restaurant zit met een gezelschap maar elkaar niet goed kan verstaan omdat er in de rest van het restaurant ook mensen aan het praten zijn, en die geluiden door de ruimte echoën. Het liefst wilt u ongestoord in gesprek gaan, maar er is veel galm. Of bent u bezig met het maken van een tentamen, maar lukt het door allerlei geluiden niet om de focus er bij te houden? Dat komt allemaal door slechte akoestiek. Een akoestisch plafond zorgt ervoor dat de akoestiek in een ruimte verbetert.

Wat is een akoestisch plafond?

Een akoestisch plafond is een plafond waar speciale producten op aan zijn gebracht. Dit zijn plafondpanelen of geluidsabsorberende platen, die ervoor zorgen dat de nagalm in de ruimte een stuk minder is. Hierdoor wordt de akoestiek van de ruimte een stuk beter. Voornamelijk in grote gebouwen en ruimtes zoals callcenters, kantoorpanden en villa’s merkt u dit verschil goed. Er is aanzienlijk minder sprake van galm. Wel zo prettig!

Akoestisch plafond realiseren

Wilt u een akoestisch plafond laten realiseren? Hiervoor kunt u de vakmannen van AcoustIC inschakelen. Zij bespuiten het plafond met akoestisch absorberende materialen die geluiden opvangen en nagalm voorkomen. Naast op het plafond, kan deze spray ook worden aangebracht op wanden. Het fijne aan een akoestisch plafond of akoestische wanden is, dat de spray in verschillende texturen en kleuren verkrijgbaar is. Bekijk de mogelijkheden op de website van AcoustIQ of neem contact op voor meer informatie.

https://www.acoustiq.nl/