TB Wonen
Image default
Design en ontwerp

Tips bij het kiezen van de juiste posters

Posters zijn een geweldige manier om de muren van je kamer te versieren. Ze kunnen kleur toevoegen aan je kamer en het er interessanter uit laten zien. Posters kunnen je ook helpen om jezelf uit te drukken en een sfeer te creëren die je persoonlijkheid weerspiegelt. Wanneer je posters kiest om aan je muur te hangen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Bedenk eerst wat voor indruk je wilt dat de poster maakt. Wil je dat het je kamer opfleurt? Wil je dat het meer als thuis voelt? Of wil je gewoon een interessant kunstwerk? Een poster die niet bij het thema past, past misschien niet zo goed in het plaatje en kan zelfs misplaatst zijn als het lukraak aan de muur wordt gehangen zonder rekening te houden met de context.

Vind de juiste kleuren voor je muren

Bij het kiezen van het juiste kleurenschema is het belangrijk om rekening te houden met je inrichting. Een kleurenwiel kan je helpen bepalen welke kleuren elkaar aanvullen en welke contrasteren met elkaar. Als je iets klassieks en neutraals wilt, kies dan voor monochromatische tinten in verschillende variaties van grijs, blauw of bruin. Als je iets meer eigentijds wilt, probeer dan een complementair of triadisch kleurenschema.

Vind de juiste lijsten voor je posters

De lijsten kunnen worden gebruikt om de poster te markeren. Zorg ervoor dat ze passen bij het thema van je kamer of zelfs de kleuren van je posters. Als je bijvoorbeeld een minimalistische en moderne look voor je kamer wilt creëren, kun je het beste kiezen voor eenvoudige lijsten. Deze zijn meestal gemaakt van metaal of hout en hebben een strakke afwerking waardoor posters er nog beter uitzien dan ze al zijn. Als je op zoek bent naar iets met meer karakter en persoonlijkheid, ga dan voor iets met sierlijke ontwerpen erop. Misschien wil je ook wat kunstwerken toevoegen van kunstenaars die bekend staan ​​om hun werk bij het maken van schilderijen met gedurfde kleuren. Op deze manier sluit het goed aan bij het ontwerp van het frame zelf.

Denk aan je kamer

Denk voordat je gaat winkelen voor posters na over het thema van je kamer en het doel ervan. Versier je de speelkamer van een kind? Een thuiskantoor? Een tienerkamer? Het is belangrijk om deze dingen te weten voordat je beslissingen neemt over wat er op de muren komt. Ga er niet zomaar vanuit dat alle posters in standaardformaten komen of dat ze gemakkelijk in de lijsten passen die je hebt gekocht. Het thema van je kamer is een groot deel van de poster die je kiest. De kleuren en het onderwerp worden beïnvloed door het thema. Bedenk ook waar je ze gaat plaatsen. Passen ze goed bij wat er al hangt? Met deze tips in gedachten kun je zeker een aantal posters vinden die goed in je kamer passen!

Bij Desenio koop je stijlvolle posters en lijsten zeer voordelig.