TB Wonen
Image default
Design en ontwerp

Waarom is visgraat laminaat zo populair?

Waarom is visgraat laminaat zo populair?

Heb jij een nieuwe woning en overweeg jij de aanschaf van een visgraat laminaat vloer? Dan is het aangeraden je eerst goed in te lezen in welke aspecten hier allemaal bij komen kijken. Ook wanneer je het geheel uitbesteed aan een specialist is het namelijk handig als je zelf ook kennis bezit over deze enorm populaire vloeren soort. In dit artikel leggen wij je graag uit waarom deze vloersoort zo ontzettend populair is geworden. Doen we graag!

Veel sfeer in het interieur

Een visgraat vloer is in staat om enorm veel sfeer toe te voegen aan het interieur. Een vloer is altijd al een sfeerbepaler in een woning, maar visgraat is hier nog iets sterker in. Het legpatroon kent een rijke geschiedenis en stamt af van het visgraat parket patroon wat vroeger in de luxere kastelen te bewonderen was. Een luxe uitstraling in huis? Dan is visgraat laminaat the way to go!

Ideaal te combineren met industrieel

Misschien ietwat voor de hand liggend, maar een visgraat laminaatvloer enorm geschikt voor de combinatie met een industrieel of modern interieur. Dit is natuurlijk een van de voornaamste redenen van de populariteit van deze vloeren. Iedereen wil het ideale plaatje realiseren in huis en combineert deze vloeren met mooie hoge, vaak zwarte, plinten en steellook deuren. Wie wilt dat nou niet?

Veel verschillende soorten

Nog een reden voor de populariteit van het visgraat laminaat is dat deze soort vloeren in een groot scala aan soorten beschikbaar is. Zo kun je kiezen voor visgraat laminaat in een lichte kleur, maar ook in een donkere kleur. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om niet voor een visgraat vloer, maar een walvisgraat laminaat vloer te gaan. Deze hebben een zelfde patroon, maar hebben grote planken.

Advies op maat over visgraat vloeren?

Twijfel jij nog of de vloer die jij op het oog hebt wel echt hetgeen is waar jij naar op zoek bent en wil jij graag eerst nog een stukje advies van een specialist? Dan is het aangeraden eerst even contact op te nemen met een specialist op het gebied van laminaat en PVC vloeren zoals bijvoorbeeld Vloerenzaak Solza.nl. Solza.nl heeft een groot assortiment vloeren, beschikt over een prachtige showroom en heeft verschillende experts in dienst die je graag helpen bij je project. Wel zo fijn!