TB Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Refurbished smartphones

Refurbished smartphones

Refurbished smartphones zijn smartphones die gerepareerd zijn en met garantie komen. Deze toestellen zijn voor geweldige prijzen te koop, vaak zelfs goedkoper dan wat je voor een gemiddelde smartphone zou betalen. Een refurbished smartphone is een uitstekende keuze voor mensen die de noodzaak niet inzien om een nieuwe telefoon te kopen als hun huidige nog werkt. Het kan ook een veel betere optie zijn voor mensen met een krap budget, want opgeknapte smartphones worden tegen lagere prijzen aangeboden dan hun gloednieuwe tegenhangers. Je kunt betrouwbare en efficiënte tweedehands telefoons verwachten van fabrikanten als Apple, Samsung, Huawei of LG.

In dit artikel geven we je wat waardevolle informatie over hoe je een refurbished smartphone kunt kopen en wat voor voordelen je krijgt. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een refurbished smartphone, lees dan verder!

Wat is een refurbished smartphone?

Refurbished betekent eigenlijk opknappen of renoveren. Binnen de IT wereld betekent het veel meer dan alleen het opknappen van een bepaald apparaat. Het opknappen van computerhardware, vooral het opknappen van Apple apparatuur, is een specialiteit op zich.

In termen van smartphones betekent refurbished dat iemand het toestel bij een erkende dealer kocht en het om verschillende redenen terugstuurde om gerepareerd te worden. De problemen kunnen variëren van slijtage, waterschade of eenvoudige gebruikersfouten, zoals het laten vallen van de smartphone in het zwembad bij het maken van foto’s op een feestje.

Nadat ze door erkende technici in de oorspronkelijke staat hersteld zijn, worden veel telefoons via officiële kanalen tegen een gereduceerde prijs aangeboden – waardoor je niet alleen een uitstekende smartphone voor een goedkopere prijs kunt bemachtigen, maar ook van de garantie kunt profiteren.

Waar refurbished smartphone kopen?

Als je op zoek bent naar een refurbished smartphone, heb je verschillende mogelijkheden. Of je koopt een gereviseerd toestel van een erkende dealer, of je koopt een refurbished smartphone bij RefurbishedXL.nl

Een van de grootste voordelen van kopen via officiële kanalen is dat RefurbishedXL uitgebreide garanties biedt. Als garantiedekking niet belangrijk voor je is, dan kan een tweedehandse smartphone wellicht een betere optie voor je zijn.

In elk geval raden we aan de voorwaarden die elke website aanbiedt zorgvuldig te bekijken: verschillende modellen kunnen met beduidend verschillende garantieperiodes komen (die kunnen variëren). Kijk ook goed wat voor voorwaarden er zijn om na aankoop restitutie te vragen (dode pixels, krassen enz.). Een goed idee is ook om na te gaan of kun je in je eigen land om vervanging van de garantie vragen.

https://refurbishedxl.nl/smartphones/