TB Wonen
Image default
Onderhoud

Diverse soorten van stucwerk

Goede stukadoor Den Haag brengt verschillende soorten stucwerk aan. Het doel van dit artikel is om een beter beeld te krijgen van de diverse soorten stucwerk. Zo kunt u een idee vormen. Dit maakt het daarnaast makkelijker, omdat u dan het stukadoorbedrijf uw eigen wensen kunt doorgeven. Als u er na dit artikel nog steeds niet over uit bent, kunt u altijd nog advies vragen aan een specialist van Stukadoor Den Haag. Deze kan u dan advies geven wat betreft het soort stucwerk en bijvoorbeeld de kleur die u kunt laten aanbrengen. Zo kunnen jullie samen een mooie uitstraling creëren.

Wat houdt pleisterwerk in?

Een andere naam voor pleisterwerk is glad stucwerk. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft van beschadigingen op de muur, kunt u de keuze maken voor pleisterwerk. Stel dat u een televisie aan de muur had hangen en dat dit sporen heeft achtergelaten. Met pleisterwerk is het mogelijk om deze beschadigingen te verwijderen. Daarnaast kan pleisterwerk ook dienen als ondergrond. U kunt de muren glad laten stucen om daarna bijvoorbeeld de muren te laten verven of behangen. Dus pleisterwerk kan enerzijds gebruikt worden als afwerking van een muur en anderzijds als voorbereiding op een volgende stap. U kunt kiezen voor pleisterwerk als afwerking wanneer u geen behoefte heeft aan structuur op de muren.

Wat houdt sierstucwerk in?

Na het glad stucen kunt u de keuze maken tussen de verschillende soorten sierstucwerk. Sierstucwerk van Stukadoor Den Haag bestaat onder andere uit sierpleister, stucco en spachtelputz. Met sierpleister kunt u een grovere uitstraling bereiken. Spachtelputz is bijvoorbeeld een soort sierpleister. Dit soort sierpleister bestaat uit een korrelige samenstelling. Bij de keuze voor dit soort sierstucwerk kunt u zelf bepalen hoe grof u de structuur zou willen. Met stucco kunt u een klassieke uitstraling bereiken, het lijkt namelijk op marmer op de muur. Bij stucco is het kleurenassortiment tevens heel groot. Indien u na dit artikel nog enige vragen heeft, raad ik u aan om een specialist te contacteren.