TB Wonen
Image default
Tuin inrichting

Dit is waarom je een hekwerk in je tuin wilt hebben

Vrijwel iedereen met een eigen woning beschikt over een tuin of buitenruimte. Heb jij ook een tuin en weet je niet wat je ermee aan moet qua inrichting? Of wil je de juiste ‘finishing touch’ maar twijfel je over de juiste erfafscheiding? Kies dan voor een hekwerk! In dit artikel geven we je vijf goede redenen waarom een hek in je tuin een goed idee is.

Het is een stijlvolle manier om je tuin netjes af te bakenen

Het is een tijd lang een trend geweest om een voortuin niet af te scheiden met een hekwerk, maar om juist het tegelwerk door te laten lopen naar de stoep. Tegenwoordig zie je juist dat meer mensen er weer voor kiezen om een hekwerk in hun tuin te plaatsen. Dit zorgt namelijk voor een nette afscheiding van jouw tuin en je hoeft een hekwerk, zeker een volledig stalen variant, bijna niet te onderhouden. Bij een gespecialiseerde partij als Hekkenpoorten.nl heb je ruime keuze uit hekwerken en kun je eenvoudig online bestellen.

Het houdt ongewenste bezoekers en dieren van je erf af

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een hekwerk wilt aanschaffen, maar een hek zorgt ervoor dat niet iedereen zomaar op je erf kan komen. Soms laten mensen hun honden bijvoorbeeld nog wel eens los rondlopen en dan zorgt een hek ervoor dat ze niet zomaar in jouw tuin terecht komen.

Het beschermt jouw kinderen en huisdieren

Ben je de trotse bezitter van een trouwe viervoeter of heb je (kleine) spelende kinderen thuis? Ook dan biedt een hekwerk uitkomst. Een hekwerk zorgt er namelijk niet alleen voor dat ongewenste bezoekers van je erf af worden gehouden, maar ook dat jouw kinderen en huisdieren extra beschermd worden. Met een hekwerk om de tuin heen zullen ze niet zomaar onbewaakt de straat op rennen en het zorgt ervoor dat ze veilig in de voortuin kunnen spelen.

Het is een langetermijninvestering

Een hekwerk koop je niet voor een dag of een week, maar normaliter voor vele jaren. Dit maakt een hekwerk een duurzame investering voor de lange termijn, omdat je er praktisch geen omkijken naar hebt. Makkelijk toch? Je kunt bijvoorbeeld voor sierhekwerk kiezen of juist een heel modern hekwerk. De keuze is reuze!

Een hekwerk is nagenoeg onderhoudsvrij

Staal, hout of een combinatie van deze twee. Welke soort je ook kiest, je hebt vrijwel geen onderhoud aan een hekwerk omdat deze vrijwel altijd van gecoat staal zijn gemaakt. Dit maakt een hekwerk een uitstekende toevoeging aan je tuin als je graag een onderhoudsarme tuin wilt hebben, maar het staat ook bijzonder mooi in een plantrijke tuin.

 

https://hekkenpoorten.nl/