TB Wonen
Image default
Tuin inrichting

Top 10 populairste tuinstijlen

Misschien sta je er wel helemaal niet bij stil, maar als je een tuin hebt, kun je er ontzettend veel verschillende dingen mee doen. Je hebt namelijk diverse soorten thema’s en stijlen die je kunt toevoegen aan je tuin. Zo creëer je de perfecte outdoor sfeer voor jou en je gasten. 

 

  1. Klassieke tuin 

Zonder het te beseffen, beschikken de meeste mensen over een klassieke tuin. Je hoeft hier namelijk weinig voor te doen en toch staat het even prachtig. Een klassieke tuin is vaak een mooie romantische, strakke tuin dat zich kenmerkt met mooie zichtlijnen. Het lijnenspel speelt hierin een belangrijke rol. 

 

  1. Moderne tuin 

Ook een moderne tuin wordt er de afgelopen tijd veel gekozen. Het is vaak erg simpel, maar toch kun je er nog heerlijk van genieten. Stijlvolle moderne tegels, beplanting die relatief weinig onderhoud nodig heeft en kleine tuinverlichting. 

 

  1. Ecotuin 

Een ecotuin is niet voor iedereen weggelegd, maar toch worden de steeds populairder. Met een ecotuin ben je er zelfvoorzienend. Je moet er dan natuurlijk wel van houden en groene vingers hebben. Je legt onder andere een moestuin aan en denkt aan andere watervoorzieningen.

 

  1. Loungetuin

Als je een tuin hebt, wil je daar natuurlijk zo optimaal gebruik van kunnen maken. Waarom maak je er niet een loungeplek van? Dan kunnen jij en je gasten er wanneer je maar wilt helemaal tot rust komen. Denk hierbij aan een lekker terras, gazon of juist een mooie overkapping. 

 

  1. Mediterrane tuin

Bij een mediterrane tuin moet je vooral denken aan veel kleur. Deze tuin wordt vaak ingericht door combinaties te vormen van heerlijke terrassen op zon- en schaduwrijke plekken met diverse waterpartijen. Het geeft een echt vakantiegevoel.  

 

  1. Cottagetuin

Voor de echte bloemenliefhebber is de cottagetuin een echte droom. Deze tuin heeft vaak veel slingerende paadjes om de grote bloemenzee van dichtbij te kunnen bekijken. Geen enkel plekje wordt leeg gelaten. Met in de avond te tuinverlichting aan, is er geen mooier uitzicht. 

 

  1. Wilde tuin 

Met een wilde tuin kun je heel goed het bosgevoel creëren. Hoge bomen, veel gras en kiezelsteentjes. Het lijkt dan echt alsof je een wandeling maakt door het bos. Vooral met huisdieren is dit een echte aanrader. Ook hun kunnen dan helemaal los gaan in de tuin. 

 

  1. Vijvertuin

Over dieren gesproken, is de vijvertuin het beste als je houdt van vissen. Met een wat groter oppervlak kun je namelijk gemakkelijk een vijver in je tuin plaatsen. Daarna kun je ook zelf nog je soorten vissen kiezen en dan lijkt het net alsof je een kleine park in je achtertuin hebt staan.   

 

  1. Japanse/oosterse tuin 

Hier moet je vooral denken aan rotsen, een vijver en met genoeg ruimte nog een klein bruggetje. In een oosterse tuin wordt vaak bamboe gebruikt. Daarnaast wordt er veel gekozen voor groenblijvende beplanting zoals de Ginkgo en Rhododendron. 

 

  1. Kindertuin

Vaak met een wat groter huis heb je al kinderen. Het is dan belangrijk om het zo veilig en gezellig mogelijk te maken voor het kind. Niet veel spullen en vooral iets waar ze van kunne genieten. Goede opties zijn bijvoorbeeld een glijbaan of schommel die opgehangen kan worden. 


Nu weet je wat de tien populairste tuinstijlen zijn. Er zijn er natuurlijk nog veel meer waar je uit kunt kiezen. Een hoveniersbedrijf als Exalto Hoveniers kan je hier in adviseren. Het belangrijkste is, dat jij jouw tuin helemaal eigen kunt maken en dat de opties daarin eindeloos zijn.

https://exaltohoveniers.nl/tuinontwerp-veenendaal/