TB Wonen
Image default
Tuin inrichting

Wat is hydroseeding?

Hydroseeding is een plantproces waarbij gebruik wordt gemaakt van een suspensie van zaad en mulch. De mest wordt in een tank getransporteerd en in een uniforme laag over de voorbereide grond gespoten. Hydroseeding wordt gebruikt om vegetatie te planten op bouwplaatsen. Hydroseeding wordt ook gebruikt in andere gebieden waar vegetatie moeilijk tot stand te brengen is met conventionele zaaimethoden. Tuinarchitecten en commerciële gazoninstallateurs gebruiken vaak hydroseeders. Het doel hiervan is om snel gras te laten groeien bij woonhuizen en parken. Hydroseeders kunnen ook worden gebruikt voor erosiebestrijding als alternatief voor erosiedekens of matten. Oorspronkelijk was het uitgevonden om bosplantages aan te leggen op steil terrein met hevige regenval, maar het is sindsdien aangepast voor vele andere toepassingen.

Voordelen van hydroseeding

Hydroseeding heeft veel voordelen. Je krijgt meer gras en minder onkruid. Je hebt ook lagere onderhoudskosten voor je gazon dan met andere methoden. Je bespaart daarnaast water en kunstmest. Je kunt ook bodemerosie voorkomen door hydroseeding te gebruiken om nieuw gras te planten. Je hoeft niet veel zelf te doen en dit is het beste voordeel van alle voordelen. Het zal veel gemakkelijker voor je zijn om je planten te laten groeien zonder je zorgen te maken of ze het zouden overleven of niet. Professionele hydroseeders kunnen je helpen bij het starten van je hydroseeding-project. Zorg ervoor dat je contact met hen opneemt als je niet weet hoe je het zelf moet doen.

Hoe werkt hydroseeding?

Hydroseeding is het proces van het mengen van zaad en kunstmest in een tank met water. Zaden worden ook gemengd met mulch om het proces van hydroseeding te voltooien. Dit mengsel wordt vervolgens uit een slang gepompt en over het gebied gespoten. De mulch beschermt het zaad tegen vogels en wind en de meststof bevordert de kieming. De zaden worden besproeid met een sproeisysteem of met de hand totdat ze sterk genoeg zijn om te worden gemaaid zodra de zaden zijn ontkiemd. Hydroseeding kan worden gebruikt op nieuwe of bestaande gazons. Hydroseeding is ideaal als het project dat je in gedachten heeft het zaaien van een groot gebied omvat. Hydroseeding is een proces dat zaad combineert met een speciaal ontworpen slurry van mulch en kunstmest en ook water. Hydroseeding is geschikt als je het op hellingen en ruw terrein doet. Je kunt ook overwegen om hydroseeding te gebruiken om een ​​verscheidenheid aan zaden en gras te zaaien. Hydroseeding kan ook worden gebruikt om wilde bloemen en bomen of struiken te planten.