TB Wonen
Image default
Verf

De Trimetal grondverven op terpentinebasis

 

 Trimetal is een bekende fabrikant van verf. Het bedrijf levert alle soorten verf, maar geeft ook professioneel advies aan zijn klanten. Met het inschakelen van Trimetal word je gedurende de hele verfklus door professionals begeleid voor een optimaal resultaat. Ben je zelf een goede doe-het-zelver, dan kun je met de verven van Trimetal elke verfklus aan. Ook grondverven worden door Trimetal gefabriceerd. Er zijn twee soorten: de grondverf op waterbasis, de Permacryl verven, en de grondverf op terpentinebasis, de Permaline verven. Dit artikel zal dieper ingaan op de laatstgenoemde grondverf.

De grondverven op terpentinebasis van Trimetal

Een grondverf op terpentinebasis gebruik je meestal voor het schilderen van kaal hout. Het hout neemt de verf op, waardoor de deklaag zich beter hecht hieraan. Verf op terpentinebasis is vooral buiten erg duurzaam en je bereikt er een hogere glansgraad mee dan met een grondverf op waterbasis. Wanneer je een primer op terpentinebasis gebruikt, moet je wel ook je afdekverf op terpentinebasis pakken. Trimetal heeft meerdere varianten van grondverf op terpentinebasis: de Permaline Snelgrond, de Permaline Dekgrond, de Permaline Primer en de Permaline Primer Prestige.

De Permaline Snelgrond

De Permaline Snelgrond is een grondlak bestaande uit alkydhars. Het is een sneldrogende en vooral goed dekkende primer. De droogtijd is bij een temperatuur van twintig graden Celsius: stofdroog na ongeveer een uur, kleefvrij na ongeveer twee uur en overschilderbaar na drie uur. De Permaline Snelgrond wordt gebruikt voor oppervlaktes van hout en heeft een matte afwerking. De Permaline Snelgrond heb je in witte varianten en in alle kleuren, die in het Trimetal kleuren mengsysteem zitten.

De Permaline Dekgrond

De Permaline Dekgrond is een snel drogende en goed dekkende grondlak op basis van alkydhars. Het is een geschikte verf voor houten oppervlaktes buiten en geeft een matte afwerking. Het heeft een hoge laagdikte en sterk vullende eigenschappen, waardoor het ideaal is om kaal hout mee te verven. Bij twintig graden Celsius en een luchtvochtigheidsgraad van 65 procent is de Permaline Dekgrond stofdroog in ongeveer twee uur, kleefvrij in vier uur en overschilderbaar in zestien uur.

De Permaline Primer

De Permaline Primer is een vochtregulerende grondlak, die hierdoor prima geschikt is voor deuren, kozijnen en trappen. Deze grondlak is goed dekkend, waardoor je op stalen oppervlaktes buiten de Permaline Primer ook kunt gebruiken als overgrondlak. De Permaline Primer heeft een goede droogtijd: stofdroog in ongeveer twee uur, kleefvrij in circa drie uur en te overschilderen in ongeveer zestien uur. Met een liter verf kun je tussen de dertien en vijftien vierkante meter oppervlakte schilderen. Deze primer is leverbaar in de kleur wit, maar ook in bijna alle overige kleuren.

De Permaline Primer Prestige

De Permaline Primer Prestige is eveneens een grondlak voor buitengebruik, die zorgt voor een langer glansbehoud. De Permaline Primer Prestige dient als tussen- en grondlaag onder een hoogglanzende afdeklaag. Het is dus een grond- of voorlak op houtwerk buiten, zoals kozijnen, geveltimmerwerk en deuren. Ook is de Permaline Primer Prestige geschikt als overgrond van al behandelde metalen en kunststof ondergronden. Het heeft een goede dekking en is goed schuurbaar. De primer is stofdroog na circa 5.5 uur, kleefvrij na ongeveer 6.5 uur en overschilderbaar na 18 uur.