TB Wonen
Image default
Verzekeringen

Hier moet u op letten bij het afsluiten van een hypotheek in Apeldoorn

Hypotheek in Apeldoorn

Bij het zoeken van een (eerste) koopwoning heeft u, indien u niet beschikt over voldoende financiële middelen, een hypotheek in Apeldoorn nodig. Hypotheken bestaan in vele varianten en zijn vaak zo ingewikkeld dat ze niet te begrijpen zijn zonder een adviseur. Het is verstandig om een adviseur in te schakelen bij het afsluiten van een hypotheek. Zelfs dan blijft het een ingewikkelde klus om een hypotheek af te sluiten. Waar moet u nou op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Waar moet u op letten?

Een hypotheek in Apeldoorn zal er heel anders uitzien dan wanneer u een hypotheek afsluit in Amsterdam. Let bij het afsluiten van een hypotheek op de volgende zaken:

  • Zoek eerst een hypotheek, daarna huizen bekijken
  • Kijk zorgvuldig naar alle risico’s
  • Bepaal welke voorwaarden u wilt bij het afsluiten van een hypotheek
  • Eigen middelen inbrengen

De risico’s

Ga eerst na hoeveel u kan lenen. Uw financiële situatie heeft veel invloed op hoeveel u kan lenen. Hoeveel eigen inkomen heeft u? Heeft u openstaande schulden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een studieschuld. Maar ook aan zaken als wat als een van de partners onverwachts geen inkomen meer heeft? Ook ingewikkelde constructies om een hypotheek te verkrijgen hebben invloed op hoeveel risico u loopt. Een voorbeeld hiervan is een aflossingsvrije hypotheek. U bouwt hiermee geen eigen vermogen op en loopt het risico uw huis met verlies te verkopen. Ook is zo’n dergelijke hypotheek maximaal 30 jaar aftrekbaar en kan u zomaar eindigen met een grote schuld. Bekijk dus goed hoeveel risico en welke risico’s u wilt dragen.

Voorwaarden hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek laten ruim de helft van de Nederlands zijn leiden door een lage rente. Maar er zijn veel meer voorwaarden voor een hypotheek. Denk hierbij aan de looptijd, uw toekomst plannen en de kosten voor bij behorende verzekeringen. Veel hypotheken wekken de schijn goedkoop te zijn. Maar hebben veel mindere voorwaarden dan andere hypotheken. Ook het inbrengen van eigen kapitaal speelt een rol op de voorwaarden waarop u een hypotheek kan afsluiten. Laat u daarom goed adviseren en leg minimaal 3 hypotheken naast elkaar!

Wanneer u al een koopwoning bezit

Wanneer u al een woning bezit zult u wanneer u gaat verhuizen uw hypotheek gaan oversluiten en een groter bedrag gaan lenen. Het oversluiten van een hypotheek kunt u het voordeligst doen met eigen middelen. Een taxateur uit Apeldoorn geeft als tip om een bouwkundig rapport uit te voeren voordat u een taxateur inschakelt. Zo voorkomt u onverwachte kosten wanneer u het huis heeft aangekocht. U kunt namelijk maar 100% van de aankoopwaarde vergoeden, de verbouwingskosten zult u moeten financieren met eigen middelen.

https://www.rshmakelaars.nl/