TB Wonen
Image default
Vloeren

De voordelen van een PVC vloer badkamer

PVC vloer badkamer: sfeervol en eenvoudig in onderhoud

Vroeger kwam je PVC vloeren voornamelijk tegen bij organisaties en bedrijven. Het is echter een trend dat mensen ook voor hun woning steeds vaker voor een PVC vloer kiezen. Zo is bijvoorbeeld een PVC vloer in de badkamer ideaal. Er zijn tegenwoordig talloze stijlen, kleuren en legpatronen, zodat je precies de vloer kan kiezen die bij je smaak past. De uitvoering is vaak zo mooi, dat de vloer vrijwel niet van echt hout of steen te onderscheiden is. We bespreken hier alle voordelen van een vloer van PVC.

Waarom een PVC vloer in de badkamer plaatsen?

PVC is een buitengewoon harde kunststof. Er kan geen water tussen de voegen komen, zoals bij laminaat, en een PVC vloer badkamer is dus waterbestendig. Doordat de vloer een beschermende bovenlaag heeft, kunnen er bovendien nauwelijks vlekken of krassen ontstaan. Een PVC vloer is goed te combineren met vloerverwarming, aangezien PVC bekend staat als een goede warmtegeleider. De uitstraling van de vloer zorgt voor sfeer en door de keuze in stijlen – zoals hout, leisteen of beton look – vind je altijd een vloer die past bij de stijl van je badkamer. PVC is ten slotte hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden.

Slijtvaste PVC vloer woonkamer

Ook een PVC vloer woonkamer biedt veel voordelen. Zo maakt het materiaal geen lawaai als je erop loopt en is het geluiddempend. Dankzij de lange levensduur is een PVC vloer bovendien heel betaalbaar. Je reinigt de vloer eenvoudig door eerst te stofzuigen en daarna met lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel te dweilen. Ook voor de keuken is dit materiaal heel geschikt. Een antislip PVC vloer keuken kan tegen een stootje, is vochtbestendig en werkt brandvertragend.

Een vloerenexpert met de juiste ervaring kiezen

Voor een PVC vloer voor de badkamer en een PVC vloer keuken kan je bij diverse vloerenspecialisten terecht. Een bedrijf dat al 20 jaar in het vak zit, is VH-Vloeren. De medewerkers hebben bovendien veel ervaring met het egaliseren van de ondervloer. Met de juiste ondergrond worden de PVC tegels strak gelegd en heb je extra lang plezier van je vloer.

https://vhvloeren.nl/