TB Wonen
Image default
Vloeren

PVC vloeren

PVC vloeren zijn de opvolgers of vervangers voor laminaat vloeren. Ze bestaan uit kunststof stroken die verlijmd worden. Er zijn veel voordelen aan dit soort vloeren.

Voordelen van PVC vloeren

Allereerst gaat een PVC vloer erg lang mee. Het materiaal is namelijk een stuk sterker dan het materiaal waarvan de oudere versies vloeren van gemaakt waren, zoals laminaat en vinyl. PVC vloeren zijn er in tegels, planken en visgraatmotief. Ook zit er vaak een goede slijtlaag op die voorkomt dat er grote beschadigingen op ontstaan.

Daarnaast hebben PVC vloeren weinig onderhoud nodig. Dit kom vooral door de gladde oppervlakte. De vloer kan goed tegen vocht en vorst en is makkelijk te onderhouden. Het enige onderhoud dat de vloer nodig heeft, is om het regelmatig te stofzuigen en te dweilen.

Ook zijn de meeste PVC vloeren goed in het dempen van geluiden. Als je bijvoorbeeld een rijtjeswoning hebt is een PVC vloer dus erg geschikt. PVC is heerlijk materiaal om op te lopen en de vloer dempt je voetstappen ook nog eens. Ook kan deze vloer goed tegen vloerverwarming en vloerverkoeling. Dat is dus ook zeker geen obstakel, als je dat al onder je vloer zou hebben. Het is zelfs een groot voordeel, want PVC is ook zeer goed in het zich aanpassen aan de temperatuur van de omgeving. Hierdoor kan het makkelijk de warmte doorlaten, waardoor de vloer al snel warm aanvoelt.

Verder heb je bij PVC vloeren geen plakplinten nodig. PVC vloeren kunnen strak tegen de muur gelegd worden of met een staande plint tegen de muur bevestigd worden. Dit scheelt heel veel werk, want platte plinten zijn niet meer nodig zo. Het is wel handig om hoge plinten aan te leggen. Rond de kozijnen moet ook nog kit komen en dat kan alleen weggewerkt worden als je hoge plinten hebt.

En als er na een tijdje beschadigingen in de vloer zouden zitten, kan de vloer gemakkelijk vervangen worden. Omdat de vloer uit losse stroken PVC bestaat, kan de strook individueel vervangen worden. Dit scheelt weer, anders zou je de hele vloer moeten vervangen.

Naast de vele voordelen van PVC vloeren hebben ze ook enkele nadelen. Ze zijn niet de goedkoopste vloer; laminaatvloeren zijn goedkoper, maar hebben wel een mindere kwaliteit. Ook is een egale basisvloer vereist bij een PVC vloer. Bij de meeste huizen is dit het geval, maar sommige hebben een oude houten ondervloer, die dan vervangen moet worden.

Kortom, een PVC vloer heeft erg veel voordelen en enkele nadelen, maar het is zeker een aanrader om te kopen

 

https://www.laminaatallin.nl