TB Wonen
Image default
Woning kopen

Zo vind jij je ideale woning

Heb jij je zinnen gezet op het kopen van een huis? Dan is de kans vrij groot dat er geen ‘te koop’ bordje meer aan je aandacht weet te ontsnappen. Het kopen van een huis is dan misschien wel ontzettend spannend, maar ook direct heel erg leuk. Vooral de zoektocht naar het uiteindelijke perfecte huis, is voor de meesten al een heel avontuur op zich. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten op het moment dat je hebt besloten een woning te gaan kopen. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat je nog de nodige vraagtekens hebt bij het hele proces en waar je nu eigenlijk moet beginnen. Speciaal daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het vinden van de ideale woning.

 

Wat zijn je financiële mogelijkheden

Wanneer je gebruikmaakt van de bekende platformen zoals Funda, dan is het natuurlijk zoeken naar een speld in een hooiberg. Het is dan dus ook belangrijk om je zoekfilters dusdanig te finetunen, dat je een selectie met huizen overhoudt, die voldoen aan jullie eisen. Eén van de eerste zaken die je dan moet weten, is natuurlijk hoeveel je daadwerkelijk kunt lenen voor het kopen van een huis. Houd er daarbij ook rekening mee dat je geld achter de hand houdt voor het eventueel overbieden. Je bent pas bij de eerste stap, maar komt het zover dat je serieus moet gaan bieden, dan is Ikbenfrits bieden met zekerheid zeker iets voor jullie! Door de bied garantie en ook bied verzekering is de kans op een succesvol bod vele malen hoger, dan wanneer je dit zelf doet.

 

Breng je wensen in kaart

Nu je weet wat je maximaal kunt lenen, is het tijd voor het maken van een wensenlijstje. Het advies bij het maken van dit lijstje, is om deze op te splitsen in twee verschillende lijstjes. Een lijstje met ‘nice to have’ en ‘need to have’. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen hun droomhuis laten schieten omdat de tuin 2 vierkante meter kleiner is dan ze eigenlijk zouden willen. Wanneer je drie kinderen hebt en boven maar twee slaapkamer, dan is het natuurlijk logisch om even verder te kijken. Door twee lijstje te maken, zul je zien dat het een stuk makkelijker wordt om concessies te doen, want de vraag is niet of je ze moet doen, maar hoeveel je er moet doen. Mits je natuurlijk de financiele vrijheid hebt dat geld geen rol speelt, maar dat is maar voor weinig mensen weggelegd.

 

Kijk verder dan alleen Funda

Funda is natuurlijk het bekendste platform dat we kennen. toch komen hier niet alle huizen op te staan. Je doet er daarom dus ook goed aan om ook goed naar de website van de makelaar te kijken, zodat je op basis daarvan bepaalde woningen eerder ziet, dan dat ze op Funda staan. Ook kan het zo zijn dat bepaalde woningen helemaal niet op Funda komen en je ze daardoor misloopt. Wees dus verstandig en houd je oren en ogen goed open. Want niet alleen online zijn er ontzettend veel woningen te vinden, maar vraag ook eens rond in je eigen omgeving. Misschien is er namelijk wel iemand die voornemens is voor een goed bod de woning van de hand te doen.

 

De locatie van de woning

De woning is één, maar de locatie waar de woning staat speelt natuurlijk ook een grote rol in je uiteindelijke keuze. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een woning die in het buitengebied staat, misschien wel een stuk goedkoper is, dan wanneer deze in de bewoonde wereld staat, maar of het de ideale plek voor je is, dat is vaak een ander verhaal. Vooral met het oog op de toekomst kan het handig zijn om te kijken naar de locatie. Heb je nog geen kinderen, maar staat het wel op de planning ze te krijgen als het jullie gegund is, dan is het wel zo fijn dat ze op de fiets naar school of de sportvereniging kunnen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je 3 keer in de week met je kinderen mee moet rijden om ze weg te brengen en weer op te halen. Uiteraard doe je het met alle liefde, maar het is natuurlijk verre van ideaal.