TB Wonen
Image default
Bedtextiel

Investeer in een hoofdkussen en kussensloop

Hoofdkussen kopen

U gaat een nieuw hoofdkussen kopen, dan moet je eerst een aantal dingen op een rijtje zetten zodat je de beste keuze kan maken. Als allereerst moet je weten wat je meest gebruikte slaappositie is en hoe hard je matras is. Vooral als je niet van plan bent een nieuw matras te kopen is dit belangrijk. 

Als je een buikslaper bent moet je een heel dun kussen nemen. Het zou ook handig zijn als je dit combineert met een hard en stevig matras. Deze combinatie zorgt voor de beste slaaphouding voor je rug en nek. 

Als rugslaper kun je een wat dikker kussen nemen. Niet te dik, want dan is je nek teveel naar voren gebogen en kan dit voor klachten zorgen.

Als zijslaper kun je gaan voor het dikste kussen. Het is bij deze slaappositie namelijk belangrijk dat de ruimte tussen je nek en het bed goed wordt gevuld zodat je nek wordt ondersteund. Als dit namelijk niet het geval is kun je een stijve nek eraan overhouden. 

Hoofdkussen met matras

Je matras heeft in combinatie met je kussen ook een invloed op hoe goed jij slaapt. Als je op je buik slaapt, een klein kussen en een zacht matras gebruikt, zullen je nek en rug daaronder lijden. Als buikslaper is het ideaal om een hard en stevig matras te combineren met een dun kussen. Dit zorgt namelijk voor de meest natuurlijke houding tijdens het slapen en blijft je rug in 1 lijn met je nek. 

Voor rug- en zijslapers is de combinatie van een zacht matras met een dun kussen en een hard en stevig matras met een dik kussen aan te raden. Dit zal zorgen voor de meest natuurlijke slaaphouding en de beste nachtrust. 

Investeer in een kussensloop

Door te investeren in een goed passend hoofdkussen die bij jou past zal je nachtrust snel erop vooruit gaan en ervoor zorgen dat jij meer uitgerust wakker zal worden. Ook zal je minder vaak last hebben van een stijve nek of een zere rug. Het kost dus wel een beetje tijd, inspanning en geld om een goed hoofdkussen aan te schaffen maar je zal er geen moment spijt van hebben. 

Als je daarnaast ook goed zorgt voor je hoofdkussen en een goede kussensloop gebruikt zal je kussen ook lang mee gaan.

http://www.weidswonenenslapen.nl