TB Wonen
Image default
Bedtextiel

Matrasbeschermer of Matrasbeschermhoes?

Matrasbeschermer + Matrasbeschermhoes

Matrasbeschermers Veelzijdige hoezen en hoezen voor je matras

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen een topper en een topmatras? Denkt u erover na met welke versie u uw ligcomfort merkbaar kunt verbeteren? Dankzij innovatieve materialen kunnen matrasbeschermers actief, warm of waterdicht zijn, terwijl modellen met hightech schuimen ergonomische ondersteuning van uw wervelkolom bieden. Andere varianten zijn geschikt om in kinder- en ziekbedden te plaatsen. Daarnaast bestel je de zachte onderleggers voor je matras in verschillende afmetingen en diktes eenvoudig online en laat je ze gemakkelijk thuisbezorgen.

Onderwerpen:

  • Hoe matrasbeschermers de levensduur van uw matras verlengen

  • Een overzicht van de verschillende soorten

  • Interessante weetjes over maat, materiaalkeuze en onderhoud

  • Hoe matrasbeschermers de levensduur van uw matras verlengen

Een matras wordt gemiddeld tien jaar ontworpen. Dit resulteert in maar liefst 3.650 nachten waarin het dient als basis voor een goede nachtrust. Gedurende deze tijd dempt het uw lichaamsgewicht, ondersteunt het wervels en spieren en absorbeert het elke nacht zweet en huidschilfers. Uw matras wordt blootgesteld aan regelmatige en mogelijke besmetting:

Het vochtverlies door zweten is 500 ml per nacht, waarvan een deel verdampt in de lucht en de rest wordt opgenomen door beddengoed en beddengoed – en je matras.

Omdat de bovenste huidlaag van een persoon binnen vier weken volledig is vernieuwd, bevinden er zich constant miljoenen dode cellen op de huid. Deze vallen de klok rond af en leveren binnen 24 uur een hoeveelheid van 10 gram op.

Huisstofmijten voeden zich met de huidschilfers, waarvan de uitwerpselen mensen met een allergie tot wanhoop drijven.

Degenen die ziek zijn of worden blootgesteld aan hoge stress, kunnen vele malen de gebruikelijke hoeveelheid nachtelijk zweten verliezen. Ook kinderen, zieken of ouderen kunnen last hebben van ongewild urineverlies.

Een uitgebreid ontbijt op bed in het weekend is heerlijk. Als je daarbij al een glas sinaasappelsap hebt gemorst, weet je uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om schoon te maken.

Een molton matrasbeschermer beschermt je matras tegen vervuiling en is gemakkelijk schoon te maken. De meeste modellen worden aan de matras bevestigd met vier rubberen lussen op de hoeken, wat net zo snel gaat als het verwijderen voor reiniging. Zo profiteer je van een hygiënische slaapomgeving, wat de kwaliteit van je slaap verhoogt.

https://www.weidswonenenslapen.nl