TB Wonen
Image default
Gezond wonen

DE 5 BESTE IDEEËN VOOR THUIS SPORTEN IN 2022

DE 5 BESTE IDEEËN VOOR THUIS SPORTEN IN 2022

Gezond blijven is nu belangrijker dan ooit tevoren. Dankzij COVID-19 begonnen mensen thuis te trainen, omdat ze dat nodig hadden. Wat werd geboren uit ontberingen, werd voor velen een gewoonte en ze begonnen het zelfs leuk te vinden. En hoewel de voordelen van een fitnessclub evident zijn, kan thuis trainen een geweldige aanvulling zijn om gemakkelijker een gezonde routine vol te houden. Investeren in een fitnessruimte thuis lijkt een juiste beslissing in het licht van de dingen die om ons heen blijven gebeuren.

Maar hoe zou die fitnessruimte thuis er eventueel uit kunnen zien en waar zou die moeten staan? Wij hebben 5 thuis sporten ideeën voor je op een rijtje gezet, die hopelijk niet alleen dienen als inspiratie maar ook als een eerste stap naar een gezonder leven.

  • SLAAPKAMERGYM

Als de ruimte beperkt is, kan fitnessapparatuur thuis in een slaapkamer terechtkomen. Dit geeft je weliswaar geen speciale ruimte om te trainen, maar het kan alles zijn wat je nodig hebt om je trainingen top of mind te houden. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het maken van een slaapkamergym.

VOORDELEN
Eenvoudige toegang tot je fitnessapparatuur maakt het gemakkelijker om te gaan trainen. Als uw slaapkamer een flatscreen-tv heeft, kunt u uw gedachten afleiden van uw cardiotraining thuis, maar zorg er wel voor dat u de cardioapparatuur zo plaatst dat u vrij zicht hebt op de tv.
Een kamer uit de buurt van gemeenschappelijke ruimtes biedt privacy tijdens de training en houdt de fitnessapparatuur uit het zicht wanneer u gasten ontvangt.

IDEEËN VOOR FITNESSAPPARATUUR
Eén cardiotoestel in de buurt van een stopcontact (indien nodig). Overweeg compactere opties zoals opvouwbare loopbanden, hometrainers, spinfietsen, roeimachines, elliptische toestellen of compacte crosstrainers die weinig ruimte innemen. Leg een voorraadje gym-accessoires aan, zoals stabiliteitsballen, gymnastiekballen, medicijnballen, weerstandsbanden of halters. Ze bieden veel extra trainingsmogelijkheden, vereisen niet veel bergruimte en kunnen gemakkelijk uit het zicht worden opgeborgen in een kast of onder het bed.
Als u over iets meer ruimte beschikt, kunt u overwegen een functioneel hometrainer thuis te instaleren aan uw opstelling toe te voegen voor meer trainingsmogelijkheden en ingebouwde opslag. Als lawaai een probleem is, overweeg dan cardioapparatuur zoals crosstrainers die bijna geruisloos werken.
Hang geen kleren aan uw cardio-apparatuur, want het is gemakkelijk om te besluiten niet te trainen als u eerst uw loopband thuis moet opruimen!

  • DE KELDER SPORTSCHOOL

Sportscholen in de kelder variëren van apparatuur die naast een entertainmentcentrum staat tot volledige kamers voor training. Kelders zijn geweldig voor krachttraining en gewichtheffen vanwege de veerkracht van de ruimte. Met een sportschool in een kelder heb je vaak de robuuste duurzaamheid die nodig is voor serieuze training, maar in een ruimte die verfijnder is en een betere temperatuurregeling heeft dan bijvoorbeeld een garage.

VOORDELEN
Kelders kunnen een speciale trainingsruimte bieden met meerdere apparatuuropties en grotere fitnessapparatuur zoals een loopband thuis. Dit deel van het huis is over het algemeen koeler dan bovengrondse vloeren, wat een pluspunt is tijdens inspannende trainingen. Kelders hebben vaak een betonnen fundering, wat betekent dat ze een behoorlijke hoeveelheid gewicht aankunnen.

IDEEËN VOOR FITNESSAPPARATUUR
Een of twee cardioapparaten. Denk aan een roeimachine, spinfiets of loopband thuis.
Extra vloerbedekking is ideaal voor keldergymnastiek met robuuste apparatuur voor krachttraining en gewichtheffen. Rubberen vloeren kunnen online of bij de meeste bouwmarkten worden gekocht. Standaard 50 x 50 cm vierkante in elkaar grijpende tegels variëren in dikte en zijn gemakkelijk te installeren.

  • DE WOONKAMER SPORTSCHOOL

Als de ruimte beperkt is, kan de apparatuur voor thuisgym in de woonkamer belanden. Dit geeft je weliswaar geen speciale ruimte om te trainen, maar het kan alles zijn wat je nodig hebt om je trainingsroutine intact en top of mind te houden. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het creëren van een fitnessruimte in uw woonkamer.

VOORDELEN
Een huiskamer kan vol zijn met entertainmentopties zoals tv en muziek, wat uw gedachten kan afleiden van uw cardio-oefeningen thuis.
Hiermee heeft u gemakkelijke toegang tot het doen van activiteiten met de hometrainer thuis.

IDEEËN VOOR FITNESSAPPARATUUR
Een cardio-apparaat. Overweeg een opvouwbare loopband, indoorfiets of roeimachine, die allemaal gemakkelijk uit de weg kunnen worden geruimd als ze niet worden gebruikt. Krachttrainingstoestellen zoals kettlebells en halters die uit het zicht kunnen worden opgeborgen, en een oefenmat voor stretching en yoga.

  • DE GARAGE GYM

De garage is een geweldige plek voor krachttraining, functionele training en lichaamsgewichttraining. Het is een ideale ruimte voor het plaatsen van de loopband thuis, omdat je er serieus kunt trainen en met gewichten kunt gooien zonder je huis te beschadigen. Een garage kan groot genoeg zijn om een indrukwekkende, speciale ruimte voor thuisworkouts te creëren. En u kunt een motiverende omgeving creëren met muziek, verlichting en welke ontwerpelementen u maar kunt bedenken.

VOORDELEN
Uitstekend geschikt voor een grote functionele trainingszone of krachttrainingsruimte.
Geeft u de mogelijkheid om in een apart deel van het huis te trainen, weg van afleidingen. Voldoende ruimte biedt u de mogelijkheid om na verloop van tijd apparatuur toe te voegen en uw thuisgymnastiek langzaam op te bouwen.

IDEEËN VOOR FITNESSAPPARATUUR
Extra vloerbedekking is ideaal voor garagegyms met robuuste krachttrainingstoestellen. Rubberen vloeren kunnen online of bij de meeste bouwmarkten worden gekocht. Standaard 50 x 50 cm vierkante in elkaar grijpende tegels variëren in dikte en zijn gemakkelijk te installeren.

  • DE LOFT GYM

We weten dat deze optie misschien niet voor iedereen is weggelegd, maar als fitness uw levensstijl is en u woont op een zolder die nog steeds een functionele inrichting nodig heeft die past bij uw sportieve behoeften, dan is dit precies wat u zoekt! Een fitnessruimte op uw loft heeft letterlijk een boetiekgevoel en helpt u om uw fitnessroutine top of mind te houden. Als onderdeel van uw uitgebreide woonkamer biedt dit type fitnessruimte u de mogelijkheid uw loopband thuis te gebruiken. 

VOORDELEN
Een woonkamer kan vol zijn met entertainmentopties zoals tv en muziek, die uw gedachten van uw training thuis kunnen afleiden. Eenvoudige toegang tot uw fitnessapparatuur maakt het gemakkelijker om te trainen.

IDEEËN VOOR FITNESSAPPARATUUR
Afhankelijk van de ruimte verschillende cardiotoestellen. Overweeg een mix van aangedreven en niet-aangedreven apparaten zoals een loopband thuis of roeimachines om wat afwisseling aan uw trainingsroutine toe te voegen.

hometrainer