TB Wonen
Image default
Gezond wonen

Tips voor een lekkere maaltijd

Tips voor een lekkere maaltijd

Ben jij niet gek op koken, dan is de kans vrij groot dat jij het jezelf zo gemakkelijk mogelijk wilt maken. Een kant en klaar maaltijd ligt dan al snel op de loer. Toch zijn de meningen verdeelt over het feit of het wel of niet gezond is. Omdat het in deze niet relevant is, laten we deze discussie even voor wat het is. Wel geven we je een aantal tips, waarmee wij ervan zijn verzekerd dat jij gemakkelijk en snel een lekkere en ook vooral gezonde maaltijd kunt maken. Dus heb je nu weinig tijd of geen zin om uitgebreid te koken, dan zijn deze tips een must read voor jou!

Maak maaltijden in het voren

Het grote voordeel van een vriezer, is dat je meerdere maaltijd tegelijk kunt maken. Zo kun je dus bijvoorbeeld alvast een grote pan met macaroni of spaghetti maken en dit vervolgens eenvoudig in verschillende bakjes invriezen. Zo hoef jij jezelf maar één keer uit te sloven en hoef je dus niet iedere avond je Beste keukenweegschaal die als best getest is uit de kast te halen om aan de slag te gaan. Door een portie extra te maken, kun jij de week erna prima nog een keer hetzelfde eten. In de vriezer blijft het immers gewoon vers en hoef je het alleen nog maar op te warmen, hoe makkelijk is dat?

Houd het simpel

Je kunt natuurlijk ontzettend uitgebreid gaan koken, maar een lekkere maaltijd kan ook gewoon heel simpel zijn. Een goede pasta is immers zo gemaakt, net zoals aardappelen met groente en een stukje vlees. Het maken van een lekkere maaltijd lijkt dan misschien op het eerste oog ontzettend veel werk, maar dat hoeft het dus absoluut niet te zijn. Met een beetje creativiteit en het gebruik van een vriezer, kun jij het jezelf dus ontzettend makkelijk maken.