TB Wonen
Image default
Huis bouwen

Vaste trap naar zolder realiseren

Vele woningen beschikken over een vlizotrap die naar zolder leidt. Dat is zonde, al helemaal wanneer je die ruimte daardoor niet kunt gebruiken zoals je zou willen. Het is immers niet erg praktisch om de trap steeds weer in en uit te moeten klappen wanneer je naar zolder wilt, bijvoorbeeld voor het ophangen van de was. Om die reden kiest men er vandaag de dag steeds vaker voor om deze vlizotrap te laten vervangen door een vaste trap naar zolder. Op deze manier kan de ruimte op zolder ook op een andere manier worden gebruikt. Wist je dat het dankzij het realiseren van een vaste trap naar zolder zelfs mogelijk is om op de zolder een extra kamer te maken, zoals een kantoor of een slaapkamer? Ideaal!

Betrekken bij het huis

Wanneer je ervoor kiest om een vaste trap naar de zolder te maken, doe je dat omdat je de zolder ook bij de rest van het huis wilt betrekken. Het is immers zonde om de ruimte die de zolder biedt niet optimaal te kunnen gebruiken. Door te investeren in een vaste trap naar zolder, loop je er gemakkelijker even heen. Bovendien kun je op deze manier veel makkelijker spullen opbergen of een woonruimte maken van de beschikbare ruimte. Wel zo prettig!

Een gat maken

Als je een vaste trap laat maken, lopen we een aantal fases door. Uiteraard beginnen we met het uittekenen van het trapgat. En misschien is het zo dat je de trap op een andere plek wilt plaatsen dan waar de vlizotrap nu zit. Dat is niet altijd mogelijk, maar dit bekijkt de medewerker per situatie. Het trapgat wordt aan de bovenkant afgetekend. Voor het bepalen van de maat boort men aan de onderkant gaten in de hoeken van het gewenste trapgat. Ook wordt de vloer ondersteund door stempels. De volgende stap is het zagen van een trapgat, waarvoor men gebruik maakt van een diamantzaag.

Oude trapgat dicht maken

Nadat het gat gemaakt is, maakt men het oude gat dicht. Men boort in de randen van het oude trapgat en verankert nieuwe staven wapening. Hier komt een wapeningsnet op te liggen, waar vervolgens een bekisting overheen wordt geplaatst. Zodoende weet men zeker dat het beton goed uitgehard is, waarna de stempels en bekisting veilig verwijderd worden. Vervolgens is het tijd voor het inmeten van de vaste trap naar zolder. Daarna begint de productie van de trap. Vaak wordt de trap tussen de een en drie weken geleverd én geïnstalleerd. Een van de bedrijven die een vaste trap naar zolder kan realiseren, is De Betonboorder. Neem voor het bespreken van de mogelijkheden gerust contact op.

https://debetonboorder.nl/