TB Wonen
Image default
Huis bouwen

Verschillende soorten bouwstijlen

Verschillende soorten bouwstijlen

Nieuwe woningen. Je ziet het overal. Je komt ergens een tijdje niet meer en opeens staat er een hele nieuwe woonwijk. Voordat die nieuwe woonwijk er staat komt er natuurlijk wel een hoop bij kijken. Wist je dat er heel veel verschillende soorten woningen zijn? Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over wat voor een soort woning jij zelf woont?

Iedere architect heeft zijn eigen bouwstijl

Je hebt natuurlijk verschillende soorten woningen, zoals een tussenwoning, hoekwoning of een vrijstaand huis. Naast dit soort woningen, heeft iedere woning een stijl. Binnen Nederland zijn er heel veel architecten. Deze architecten ontwerpen allemaal verschillende woningen. Iedere architect heeft dus zijn eigen bouwstijlen. De een gaat voor een heel strak design en de ander kiest voor heel klassiek.

Wanneer je dus buiten rondkijkt zie je heel veel verschillende bouwstijlen. Heb jij wel eens nagedacht hoe jouw droomwoning eruit zou zien? Ga je voor een moderne stijl of toch meer landelijk?

Welke bouwstijlen zijn er?

Als eerst heb je de moderne bouwstijl. Deze is te herkennen aan het vele staal, de minimalistische geometrische vormen en niet te vergeten de open indeling, waarin de ruimtes in elkaar overlopen. Dan heb je de landelijke bouwstijl. Hier zie je vooral de sfeer van het buitenleven terug. Dan is een van de nieuwere bouwstijlen de eigentijdse bouwstijl. Hierbij heb je een mix van moderne en traditionele elementen. Er is dus heel veel mogelijk. Een van de stijlen die ook niet te missen is, is de klassieke bouwstijl. Hierin vindt je de Nederlandse historie terug. Het is vooral te kenmerken door de sierlijke details. Als laatste heb je nog de duurzame bouwstijl. In de bouw wordt ook steeds meer gedacht aan duurzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar hernieuwbare materialen, nieuwe technieken en duurzame energiebronnen.

Diversiteit aan landelijke woningen

Er is dus heel veel keuze. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een landelijke woning zijn er ook nog grote verschillen aan ontwerpen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schuurwoning of rietgedekte villa. Tegenwoordig is de schuurwoning heel populair. Het ontwerp van de schuurwoning is simpel. Het is dezelfde vorm als een boerenschuur, vandaar de naam natuurlijk. De schuurwoning wordt gemaakt van natuurlijk materiaal. Hierdoor wordt de natuur dus letterlijk in je huis geplaatst.