TB Wonen
Image default
Huiseigenaren

Wil jij vandaag nog een woonverzekering afsluiten?

Heb je er weleens over nagedacht wat er zou gebeuren wanneer je woning afbrandt? Het is geen fijne gedachte, maar juist daarom is het belangrijk om eens te kijken wat er dan zou gebeuren. Alhoewel je een ramp als deze nooit helemaal kunt voorkomen, kun je wel zorgen dat als het noodlot je treft, je in ieder geval een vangnet geregeld hebt. Dat kun je doen door een woonverzekering af te sluiten. Met dit pakket kun je schade herstellen die je aan je woning en spullen hebt opgelopen. Goed om te weten: niet alleen voor grote rampen als een woningbrand, maar ook bij kleine ongelukjes kun je op je woonverzekering terugvallen. Wij laten je daarom zien hoe je een goede polis samenstelt waar je de vruchten van plukt. 

Zorg dat je een vangnet hebt als echt alles je tegenzit

Je kunt je bijvoorbeeld je woning verzekeren Univé als je een vangnet wilt maken voor tijden waarin je getroffen wordt door rampspoed. Als je naar de site van deze verzekeraar gaat, zul je zien dat een woonverzekering uit meerdere onderdelen bestaat. Of je alle onderdelen nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Heb je een eigen huis gekocht? Dan moet je in ieder geval een opstalverzekering nemen. Deze polis dekt namelijk de schade die ontstaat aan je woning zelf. Breekt er ooit een grote brand uit, dan kun je er zeker van zijn dat je je woning moet herstellen: muren moeten waarschijnlijk opnieuw gestuct en geschilderd worden en wellicht moet je je houten kozijnen vervangen. Met je opstalverzekering kun je deze kosten dekken. Heb je geen opstalverzekering, dan draai je zelf op voor al deze kosten en dat kan een zware last zijn. Niet zelden moeten mensen zich diep in de schulden steken om hun woning, na een catastrofe die een brand is, weer in oude staat terug te brengen. Voorkom dit dus en sluit altijd een opstalverzekering af wanneer je een huis gekocht hebt.

Iedereen heeft baat bij een goede inboedelverzekering

Als er een woonverzekering is die iedereen zou moeten afsluiten, dan is het wel de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering passend voor jou is namelijk dé manier om schade aan je spullen te herstellen. Wanneer je woning afbrandt, kun je er zeker van zijn dat je veel spullen moet vervangen. Is het niet vanwege het feit dat je spullen door de vlammen zijn aangetast, dan is het wel de rook die vaak een verwoestende uitwerking op je spullen heeft. Echter, een inboedelverzekering is niet alleen bij dergelijke grote rampen belangrijk. Je kunt met deze polis namelijk ook andere vormen van schade aan je spullen laten uitkeren. Denk bijvoorbeeld aan een ongelukje met een fles rode wijn op je witte tapijt. Het reinigen van je tapijt brengt kosten mee en die kun je uit je inboedelverzekering halen. 

Met een goede verzekering help je jezelf uit de brand

Het moge duidelijk zijn dat wanneer je door het noodlot getroffen wordt, je woonverzekering het vangnet is dat je nodig hebt om weer bij de berg op te krabbelen. Dit kan ook bij kleinere tegenslagen het geval zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je met je opstalverzekering ook schade aan je zonnepanelen kan laten herstellen? Of dat je inboedelverzekering ook gebruikt kan worden wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercrime? Lees hier meer over op de site van je verzekeraar. Hier kun je uiteraard ook gelijk een goede woonverzekering samenstellen. Bekijk ook altijd de aanvullende opties, hier kun je veel voordeel van hebben.