TB Wonen
Image default
Industrie

Logistieke oplossingen voor kleine bedrijven

Het bezitten van je eigen kleine bedrijf kan overweldigend zijn vanwege de informatie die je mogelijk uit verschillende bronnen of advies hebt verkregen. Er is zeker meer dan één manier om alle dingen in het bedrijfsleven te doen, maar sommige zijn niet zoals logistieke oplossingen. Een aantal van je collega’s hebben misschien verschillende suggesties over hoe je de logistiek in je bedrijf moet aanpakken, maar de waarheid is dat niemand je het beste advies kan geven. Het is nodig dat je jouw producten zorgvuldig afweegt en evalueert voordat je tot de meest efficiënte logistieke oplossingen komt die in je voordeel werken.

 

Weten wat je wilt

Voordat je de kern van je producten bekijkt en alle factoren waarmee je rekening mee moet houden om tot de meest efficiënte logistieke oplossingen te komen, moet je eerst weten wat je wilt: de doelstellingen. Wil je een snellere klantenservice in termen van reageren op bestellingen van klanten en deze in de kortst mogelijke tijd leveren of wil je je goederen veilig vervoeren, ook al zou het een week of twee duren? Als je weet wat je wilt, kun je criteria opstellen voor welke logistieke methode voor het beste werkt. Het zal fungeren als een filter van alle opties waaruit je kunt kiezen, waardoor de kans groter wordt dat je de beste optie krijgt die er is.

 

Wat willen je klanten?

Zoals het oude gezegde zegt “klant is koning”. Het is belangrijk om te begrijpen wat de klant van je wil. Willen ze dat hun bestellingen snel aankomen met veel tolerantie voor kleine schade of zijn ze bereid te onderhandelen over hoelang het zou duren om hun bestellingen te ontvangen zolang hun bestellingen aankomen zonder beschadiging? Deze factoren helpen je te bepalen welke logistieke oplossingen het beste zijn voor de behoeften van je klanten. Dit stelt je ook in staat om kosten te besparen voor logistiek die niet passen bij wat je klanten van je willen, dus als je een hoge klantretentie wilt, investeer dan in weten wat je klanten willen op het gebied van logistiek.