TB Wonen
Image default
Isolatie

Duurzaam isoleren met cellulose isolatie

Er zijn tegenwoordig meerdere verschillende manieren om een huis goed te isoleren. We kennen allemaal wel manieren als dubbel glas, beter isoleren van het dak of het opvullen van de spouwmuur met een isolatiemateriaal. Er is echter ook een optie die niet alleen maar voor een goede isolatie zorgt, maar die daarbij ook nog eens duurzaam is. We hebben het hier over cellulose isolatie, een vorm van isolatie waarbij gerecycled papier wordt gebruikt. Hiermee kan je zowel het dak, de vloer als de spouwmuren isoleren. Deze vorm van isolatie wordt door steeds meer bedrijven aangeboden.

Wat is cellulose isolatie precies?

Cellulose isolatie is een vorm van isolatie die gebruik maakt van recycle materiaal. Om precies te zijn hebben we het dan over gerecycled papier. Je kunt dit materiaal krijgen in zowel vlokken als panelen. De panelen worden over het algemeen gebruikt bij het isoleren van de vloer of het dak, terwijl de vlokken vooral bij de spouwmuur worden gebruikt. Doordat er hier gebruik wordt gemaakt van een hergebruikt materiaal, is deze soort isolatie bij uitstek geschikt bij de isolatie van een duurzaam huis.

Wat zijn de voordelen van cellulose isolatie?

We hebben het hier over een vorm van isolatie die meerdere voordelen met zich meebrengt. We hebben het er natuurlijk al over gehad dat deze soort isolatie heel duurzaam is. Daarnaast is dit materiaal ook bij uitstek geschikt voor akoestische isolatie. Geluid wordt hier namelijk prima door opgevangen. Het materiaal is ook goed in opnemen van water. Zo wordt het risico op condensatie en vocht in je muren goed beperkt. Tot slot helpt cellulose isolatie ook tegen ongedierte. Dit is te danken aan het boorzout waar bij de productie van dit materiaal gebruik van is gemaakt en waar insecten en knaagdieren door worden tegengehouden.

Duurzaam isoleren

Specialisten als Warmteplan.nl kunnen je helpen door je huis met dit materiaal te isoleren. Van de verschillende ecologische opties die er zijn op het gebied van isolatie is dit de meest effectieve. Zo heb jij een huis dat in de winter makkelijker warm blijft, maar wat daarnaast in de zomer ook zorgt voor net wat graadjes extra verkoeling. Bij aanbieders als Warmteplan.nl kun je hier meer informatie over inwinnen. Ze kunnen je dan ook in detail vertellen wat isoleren met behulp van cellulose isolatie je precies gaat kosten.

https://www.warmteplan.nl/