TB Wonen
Image default
Isolatie

Vloerisolatie in de kruipruimte

Isolatie in de kruipruimte is makkelijk en voordelig. Je voorkomt dat warmte de grond in gaat en dat zorgt voor een aangename tempratuur in huis. Dat zónder dat je meer hoeft te stoken, zo kun je besparen op de hoge energiekosten. Dat wil je natuurlijk, in deze blog vertel ik je er alles over.

Waarom vloerisolatie?

Het isoleren van je kruipruimte is een investering, maar het levert veel op. Hier alle voordelen op een rijtje.

Kosten en besparing

Dé voornaamste reden om voor vloerisolatie te kiezen is geld besparen. Nu de gasprijzen met 200% zijn gestegen levert isoleren extra veel op. Omdat de warmte binnen blijft hoef je minder te stoken. Naast geld besparen is isolatie ook goed voor het milieu. Dat is een fijn gevoel. Naast een fijn gevoel krijgt je huis ook een beter energielabel. Het is een investering die je snel terugverdient en die zorgt dat de waarde van je woning stijgt.

Meer comfort

Met vloerisolatie maak je een einde aan kille, koude vloeren. Eindelijk met je blote voeten door het huis kunnen lopen. Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte, dit zorgt ervoor dat er geen vocht via de kruipruimte in je woning kan komen. In een vochtig huis kunnen vocht- en schimmelplekken ontstaan. Dit is ongezond, zorgt voor muffe luchtjes en doet af aan de waarde van je woning. Dat wil je natuurlijk niet.

Hoe werkt het?

Bij vloerisolatie kun je kiezen voor verschillende materialen.

–       Bodemparels

Isolatieparels zijn gemaakt van piepschuim en passen zelfs in de kleinste gaatjes. Deze techniek is daardoor ook erg geschikt als je kruipruimte niet zo diep is. Door de parels blijft deze ruimte toegankelijk, ze schuiven gemakkelijk op zij. Hoe dikker de laag parels, hoe hoger de isolatiewaarde.

–       HFO-vloerspray

Wanneer je kruipruimte hoger is dan vijftig centimeter, kun je ook kiezen voor vloerspray. Deze spray wordt ook wel purschuim genoemd. Het wordt in de kruipruimte, aan de onderkant van de vloer gespoten. Wederom geldt; hoe dikker de laag, hoe hoger de isolatiewaarde.

–       PIF-folie

PIF-thermokussens worden naadloos tegen de onderkant van je vloer gemonteerd. Hierdoor wordt de warmte terug het huis in gereflecteerd. De folie wordt duurzaam geproduceerd en is 100% recyclebaar.

Nu ben je helemaal op de hoogte op het gebied vloerisolatie. Ik raad je aan om samen met een expert te bepalen welke vorm van isolatie, het best bij jouw situatie past. De isolatiemonteurs van Alpine Isolatie, helpen je graag.