TB Wonen
Image default
Aanbiedingen

Badkamer tips: van kitranden vervangen tot accessoires toevoegen

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het opfrissen van je badkamer kan een enorme impact hebben op de algehele uitstraling van je huis. In dit artikel gaan we kijken naar verschillende manieren om je badkamer op te knappen, van het vervangen van kitranden tot het toevoegen van leuke accessoires en raambekleding.

Hoe je kitranden in de badkamer moet vervangen

Een van de cruciale maar vaak over het hoofd geziene aspecten van een badkamer zijn de kitranden. Deze zorgen voor een waterdichte afdichting en voorkomen lekkages. Na verloop van tijd kunnen kitranden echter beschimmeld of versleten raken, wat kan leiden tot vochtproblemen. Het vervangen van kitranden is essentieel voor een gezonde en nette badkamer. Dit proces omvat het grondig reinigen van de oude kit en zorgvuldig aanbrengen van nieuwe kit voor een waterdichte afsluiting. Lees hier hoe je kitranden in de badkamer moet vervangen.

Douchekraan en douchekop vervangen

Een goed functionerende douchekraan is van vitaal belang voor een aangename douche-ervaring. Als je op zoek bent naar een snelle manier om de uitstraling van je badkamer te verbeteren, overweeg dan het vervangen van de douchekraan. Dit kan een opvallende upgrade zijn en kan vaak eenvoudig zelf worden gedaan. Door de oude kraan te verwijderen en een nieuwe te installeren, geef je je badkamer direct een frisse uitstraling.

Het vervangen van de douchekop is ook over het algemeen een eenvoudige klus die je zelf kunt doen. Volg deze stappen:

 • Verwijder de oude douchekop. Draai de bestaande douchekop los door deze tegen de klok in te draaien. Gebruik eventueel een verstelbare sleutel of tang als het lastig loskomt.
 • Verwijder eventuele resterende afdichtingstape. Controleer of er nog afdichtingstape of resten van de vorige douchekop op de douchearm zitten. Maak de douchearm schoon voordat je de nieuwe douchekop installeert.
 • Breng nieuwe afdichtingstape aan. Wikkel een paar lagen Teflon afdichtingstape met de klok mee rond de schroefdraad van de douchearm. Zorg ervoor dat de tape niet over de opening van de douchearm hangt.
 • Installeer de nieuwe douchekop. Draai de nieuwe douchekop met de klok mee op de douchearm. Zorg ervoor dat deze stevig vastzit, maar draai niet te strak om beschadiging te voorkomen.
 • Controleer op lekken. Zet de watertoevoer aan en test de nieuwe douchekop. Controleer op lekken bij de verbinding tussen de douchekop en de douchearm. Als er lekken zijn, draai de douchekop dan iets strakker aan.

Door deze stappen te volgen, kun je vrij gemakkelijk de douchekop vervangen en zo een nieuwe look en wellicht een betere douche-ervaring creëren.

 

Accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart als het gaat om het opknappen van een badkamer. Denk aan planten, handdoekhouders, opbergoplossingen en decoratieve elementen die passen bij jouw stijl. Deze toevoegingen kunnen niet alleen de ruimte verfraaien, maar ook functionaliteit toevoegen. Er zijn verschillende accessoires die je kunt overwegen om je badkamer op te fleuren. Denk aan:

 • Planten. Groen voegt direct een vleugje frisheid en levendigheid toe aan de badkamer. Kies planten die gedijen in vochtige omstandigheden, zoals varens of aloë vera.
 • Stijlvolle manden, lade-organizers of zwevende planken kunnen niet alleen rommel verminderen, maar ook een decoratief element toevoegen.
 • Decoratieve handdoekhouders. Een mooie handdoekhouder kan functioneel zijn en tegelijkertijd een accent toevoegen aan de ruimte.
 • Spiegels met verlichting. Verlichte spiegels zijn niet alleen handig, maar ze voegen ook een modern tintje toe aan de badkamer.
 • Zeepdispensers en accessoireset. Coördineer de zeepdispenser, bekers en andere accessoires voor een samenhangende uitstraling.
 • Badmatten en douchegordijnen. Kies voor kleurrijke of patroonrijke badmatten en douchegordijnen om een beetje persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen.

Door deze accessoires slim te kiezen en te combineren, kun je de badkamer transformeren tot een aantrekkelijke en functionele ruimte.

Raambekleding

Raambekleding in de badkamer is cruciaal voor privacy en kan tegelijkertijd een decoratief element zijn. Het grote voordeel: met raambekleding kun je ervoor zorgen dat je toch lichtinval hebt en geen inkijk. Een ideale situatie dus.

Overweeg opties zoals jaloezieën, gordijnen of zelfs getextureerd glas voor een unieke uitstraling. Het kiezen van de juiste raambekleding kan de sfeer van de hele ruimte transformeren.

Samengevat? Het upgraden van je badkamer hoeft geen enorme renovatie te zijn. Door eenvoudige stappen te volgen, zoals het vervangen van kitranden, het vernieuwen van de douchekraan en het toevoegen van accessoires en raambekleding, kun je een opmerkelijke verandering teweegbrengen. Een frisse en goed onderhouden badkamer kan niet alleen jouw dagelijkse routine verbeteren, maar ook de waarde van je huis verhogen.

https://sanitairkamer.nl/blog/badkamer-kit-vervangen/