TB Wonen
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Deze drie typen raambekleding houdt de warmte buiten

Deze drie typen raambekleding houdt de warmte buiten

Als de zon schijnt, kan het binnenshuis soms oncomfortabel warm zijn. Het is dan lekker om de warmte buiten te kunnen houden, zeker wanneer het steeds vroeger licht wordt en de temperaturen aan het stijgen zijn. We houden van warme lente- en zomerdagen, maar natuurlijk alleen als het huis koel is. Helaas kennen we allemaal de slapeloze nachten en het vastzitten op de bank: Het is te warm binnen! En als de hitte eenmaal het huis is binnengedrongen en haar intrek heeft genomen in de bakstenen, gaat ze niet gemakkelijk meer weg. Je kunt een airconditioner kopen, een ventilator of rolluiken, maar je kunt ook nieuwe raambekleding kiezen om zoveel mogelijk warmte tegen te houden.

 

Type 1: Screens

We kunnen ons voorstellen dat je tijdens een hittegolf ook door de zonwering naar buiten wilt kijken. Vooral in de keuken of de woonkamer van je huis is het fijn als je nog naar buiten kunt kijken. In dit geval raden we het gebruik van screens aan. Screens zorgen voor verduistering in huis en houden ook gelijk de warmte buiten. Zo wordt bijvoorbeeld tot 90 procent van alle warmte die via het raam de woning binnen zou komen tegengehouden. Hierdoor blijft het een stuk koeler in huis! Het zonlicht wordt daarnaast gefilterd, waardoor je ook geen last hebt van hinderende schitteringen. Daarnaast kun je dankzij screens zelf nog wel naar buiten kijken, maar heb je geen last van mensen die bij jou naar binnen kunnen kijken. 

 

Type 2: Shutters

Shutters, en dan voornamelijk lichte of witte shutters, zorgen ervoor dat er zo min mogelijk warmte naar binnen komt. De voor de shutters gebruikte materialen verminderen het opnemen van warmte. Als je de shutters sluit en de lamellen kantelt, komt er geen zonlicht binnen. De shutters kunnen daarnaast ook helemaal gesloten worden, zodat er geen warmte in de kamer komt. Nog een voordeel van shutters: ze hebben ook een isolerende werking in de winter. Koude lucht kan de kamer namelijk niet binnendringen.

 

Type 3: Verduisterende gordijnen

Dit is waarschijnlijk meest bekende en oude soort raambekleding die warmte tegenhoudt. Verduisterende gordijnen zijn goed in het tegenhouden van warmte. Dus op warme dagen, als de zon door de ramen schijnt, is het aan te raden om de gordijnen te sluiten. De gordijnen hebben dan een isolerend effect en laten de kamer koeler aanvoelen. Welke verduisterende je ook kiest, het is belangrijk dat ze een witte achterkant hebben. Wit weerkaatst meer van de zonnestralen en houdt daardoor meer warmte buiten. Ben je op zoek naar mooie verduisterende gordijnen? Kijk dan eens op Inhuisplaza.nl!

 

https://inhuisplaza.nl/