TB Wonen
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Moet raamfolie aan de binnen- of buitenkant van de ramen worden aangebracht?

Het aanbrengen van raamfolie op de ramen van uw huis of kantoor heeft vele voordelen, zoals minder schittering en UV-straling, en meer privacy. Maar voordat u van deze voordelen kunt profiteren, moet u wel weten hoe u raamfolie aanbrengt! In dit artikel bespreken we de basisprincipes van het aanbrengen van raamfolie, zodat u aan de slag kunt.

De voordelen van raamfolie voor binnen

Raamfolie voor binnen heeft een aantal voordelen ten opzichte van raamfolie voor buiten. Ten eerste wordt het minder snel beschadigd door de elementen. Ten tweede is het gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Ten derde is het beter geïsoleerd tegen hitte en kou. Ten vierde is de kans kleiner dat het na verloop van tijd vervaagt of verkleurt. Ten vijfde kan het verblinding en UV-blootstelling helpen verminderen. Ten zesde kan het de privacy verhogen. Ten zevende kan het helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. En ten achtste kan het de esthetische aanblik van uw huis of kantoor verbeteren.

Wanneer wordt raamfolie voor buiten gebruikt?

Er zijn verschillende soorten raamfolie. Sommige soorten folie moeten aan de binnenkant van het raam worden aangebracht, terwijl andere aan de buitenkant moeten worden bevestigd. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om de folie aan de buitenkant van het raam aan te brengen, bijvoorbeeld wanneer u wilt voorkomen dat Uv-stralen door het raam naar binnen komen. Een andere reden waarom mensen vaak kiezen voor raamfolie aan de buitenkant is dat dit type folie beter bestand is tegen weersomstandigheden, zoals regen en wind.

Vraag een gratis prijsopgave aan voor raamfolie voor thuis of op kantoor

Als u wilt gaan besparen op uw energiekosten, is het een goed idee om een gratis prijsopgave voor raamfolie aan te vragen. Raamfolie is een dunne folie die op het raam wordt geplakt en helpt om de zonnestralen tegen te houden. Dit kan zeer nuttig zijn, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de zonnestralen zeer sterk kunnen zijn. Zonwerend raamfolie kan ook helpen het geluid van buitenaf te verminderen. Dit is ideaal als u in een drukke woonwijk woont of gewoon rustige avonden met uw gezin wilt doorbrengen.

Tot slot

Raamfolie wordt meestal aan de binnenkant van het raam aangebracht. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste beschermt de folie het vensterglas tegen eventuele beschadigingen. Bovendien is het gemakkelijker om de folie aan de binnenkant van het raam aan te brengen, omdat u niet tegen het licht in hoeft te werken. Er zijn echter ook gevallen waarin raamfolie aan de buitenkant van het raam wordt aangebracht.

https://raamfolie-shop.nl/