TB Wonen
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Waarom investeren in rolluiken in Arnhem?

Investeren in rolluiken in Arnhem

Vandaag de dag investeren steeds meer mensen in rolluiken in Arnhem. En dat is niet zo vreemd, want rolluiken brengen vele voordelen mee. Zo zijn rolluiken niet alleen mooi, maar houden ze warmte ook buiten het huis, en als vanzelfsprekend zorgen er ook voor dat de kou in huis blijft. Wist u trouwens dat rolluiken een de meest effectieve vormen van zonwering is? In dit blogartikel gaan we verder in op de voordelen van rolluiken.

Voordelen van rolluiken

Rolluiken bieden zoals we al zeiden, vele voordelen. Zo zijn rolluiken de meest effectieve manier van zonwering, verduisteren volledig, en zorgen er in de zomer voor dat het binnenshuis behaaglijk koel blijft. Maar ook tijdens de winterdagen zijn rolluiken uiterst effectief en zorgen er op hun beurt voor dat het binnen de woning heerlijk warm blijft. We halen de voordelen een voor een aan:

Zonwering

Zonwering is natuurlijk de belangrijkste functie van rolluiken in Arnhem. Rolluiken verduisteren volledig en zorgen ervoor dat het in de zomer koel blijft. Wist je bijvoorbeeld dat een huis met rolluiken in de zomer 7 graden koeler is dan een huis zonder rolluiken?

Isolering

Maar ook in de winter profiteer je van de voordelen van deze vorm van zonwering. Dankzij rolluiken blijft het in de winter warm in huis. En dat is niet zo gek, want 37% van de warmte gaat verloren via deuren en ramen. Zodoende maken rolluiken ook in de winter een groot verschil.

Duurzaam

Wanneer u investeert in rolluiken, levert u een bijdrage aan het milieu. Doordat de verwarming en airco minder vaak aan hoeven, denken we aan het milieu.

Goed voor de energierekening

In de zomer blijft de binnentemperatuur laag, waardoor het niet nodig is om de airco aan te zetten. In de winter werkt dat natuurlijk precies andersom. In de winter blijft het warmer in huis, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft. En dat is uiteraard te zien op de energierekening. De verwarming kan lager blijven staan, zonder dat het nodig is om in te leveren op het comfort binnenshuis.

Veiligheid

Maar ook de veiligheid speelt een grote rol. Doordat de veren stug zijn, is het niet gemakkelijk om de woning als ongewenste gast te betreden. Uiteraard kunnen voorbijgangers niet meer zo gemakkelijk door de ramen de woning binnen kijken. Best een fijn idee, al zeggen we het zelf.

Zonwering aanschaffen? Bekijk de mogelijkheden

Verschillende bedrijven bieden zonwering zoals rolluiken aan in Arnhem en omgeving. Een van die bedrijven is Buitink Duiven. Bekijk de website en neem contact op voor meer informatie.

https://www.buitinkproducts.nl/