TB Wonen
Image default
Tuinieren

Top vijf gereedschappen voor een tuinier

Als jij vaak in de tuin bezig bent dan heb je vanalles en nog wat nodig. Zeker als beginner kan het goed van pas komen om een soort checklist te hebben, om naar te kijken en te controleren of je alle spullen hebt. Het kan je enorm helpen en zo zie je niks over het hoofd. Leuke planten zijn stap 1, deze bestel je bij onlineplantenshop.nl.

  1. Een schoffel 

Een schoffel gebruik je bij het wieden van onkruid. Schoffels zijn er in veel verschillende soorten. Bijvoorbeeld de Hollandse schoffel, trekschoffel en de hartvormige schoffel. De meest voorkomende is de Hollandse schoffel. Welke je ook kiest, het is slim om er eentje te kopen met een gladde steel, anders krijg je veel splinters in je handen. Je kunt een schoffel ook gebruiken om geulen te maken door het blad schuin te houden en het over het oppervlak te slepen. 

 

  1. Een snoeischaar 

Dan heb je de normale en de snoeischaar. Ook deze mag zeker niet ontbreken. Als je namelijk dus veel planten en dergelijke hebt, moet dit wel goed onderhouden worden. Een snoeischaar kun je hier perfect voor gebruiken. Je hebt twee soorten snoeischaren. De Bypass en aambeeld. De Bypass betekent eigenlijk dat de messen elkaar omzeilen om de snede te maken. Eigenlijk kun je dit zien als een erg grote schaar. Daar lijkt het ook op. En aambeeld snoeiers knippen als een soort mes dat op de top van een kam slaat. Allebei handig voor schillende taken. 

 

  1. Een kruiwagen 

De kruiwagen is ook in bijna iedere tuin te vinden van iemand met groene vingers. Je kunt je wel voorstellen waar je een kruiwagen voor kunt gebruiken. Voornamelijk om alle compost en houtsnippers te verplaatsen. Mensen denken er niet vaak aan, maar je zult zien dat zodra je hem in de schuur hebt liggen, je het toch wel vaak zal gebruiken. Het is een aankoop waar je erg veel aan kan hebben. Je zult het zelf gaan missen, zodra je het niet meer in de tuin hebt staan. 

 

  1. Een mestvork 

De mestvork wordt ook wel vaak de compostvork genoemd. Hij heeft bijna altijd vier erg lange, dunne, spitse soort van tanden die iets omhoog zijn gedraaid om los materiaal te scheppen of te verplaatsen zonder te buigen. Het is zeer geschikt voor het omgooien van compost. Het is ook vooral een gereedschap wat boeren vaak gebruiken, aangezien hun ook veel met mest werken. 

 

 

 

  1. Een schep 

Ten slotte kun je niet tuinieren zonder een schep. Dit gereedschap heb je eigenlijk altijd wel nodig. Kleine beetjes aarde dat verplaatst moet worden om nieuwe zaadjes te planten bijvoorbeeld. Dit is ook een klusje wat het meest in eigen tuin wordt gedaan. Ook Al houd je dus niet van tuinieren, dan nog plant je wel eens een bloemetje. Het is eigenlijk een soort baby van de schoffel. Erg handig om dus beide in huis te hebben. 

 

 

Enig voor jou en je gasten om een mooi aanzicht te hebben.  Het fijne aan een tuin, is dat je alles zelf mag bepalen. Er is dus geen limiet. Dat maakt het tuinieren ook zo prachtig om te doen. Mocht je vragen hebben over bepaalde zaken, kun je altijd nog terecht bij de specialisten en die kunnen je de goede richting in helpen. Jij bent nu helemaal klaar om van jouw tuin een echt paradijs te maken.