TB Wonen
Image default
Woning en Tuin

Leuke gemeente uitkiezen

In Nederland heb je veel verschillende gemeenten waar je uit kunt kiezen. Iedere gemeente is anders en dit kun je ook duidelijk zien op het internet. Maar in welke gemeente wil jij wonen en hoe pak je dit aan? Ten eerste heb je een duidelijk overzicht gemeenten nodig waar je kunt kijken naar de verschillende gemeenten. Via de website kadastralekaart.com kun je deze in een duidelijker overzicht vinden en kun je deze ook in alfabetische volgorde zetten. Hier kun je meer informatie vinden over een bepaalde gemeenten en kun je kijken naar het aantal inwoners, maar ook naar de demografische informatie. Hieronder vallen bijvoorbeeld de leeftijden van personen, maar ook de hoeveelheid personen in een bepaald gezin. Het is van belang dat je kijkt naar de informatie van een bepaalde gemeente als je hier bijvoorbeeld een woning wilt kopen. Achteraf kun je bijvoorbeeld spijt hebben als je een woning hebt gekocht in een drukke gemeente. 

Gemeente Utrecht 

Utrecht is een van de grootste steden van Nederland en de gemeente Utrecht is heel groot. Het is een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland en dit kun je ook terugzien in de cijfers. De Utrecht bevolking bestaat uit 360.000 inwoners en dit blijft alleen maar groeien. Het is een zeer stijgende lijn en ieder jaar komen er duizenden inwoners bij die ook blijven wonen in Utrecht. Dit komt vooral door het aantal jonge studenten die richting Utrecht gaan voor een studie. Uit de cijfers kun je ook duidelijk zien dat het grote deel van de bevolking van Utrecht bestaat uit jonge personen. 

Informatie over percelen 

Naast dat je naar gemeenten kunt kijken op kadastralekaart.com kun je ook kijken naar percelen. Door in te zoomen op bepaalde percelen en hierop te klikken kun je meer informatie vinden over het perceel. Zo kun je kijken naar de afmetingen, maar kun je ook de hypotheek informatie opvragen. Deze kun je allemaal downloaden en natuurlijk de luchtfoto’s kun je ook downloaden hierover. Door de betaalde versie te nemen kun je nog veel meer informatie inzien en heb je ook de mogelijkheid om veel meer te downloaden.