TB Wonen
Image default
Badkamer

Zo reinig je jouw badkamer eenvoudig

Daar waar geleefd wordt, ontstaat vanzelf viezigheid. Na verloop van tijd is je badkamer dan ook al snel vrij vies; je staat immers elke dag onder de douche en aan de wastafel(s). Het reinigen van je badkamer is met onderstaande tips gelukkig vrij simpel.

 

Maak de douchewand en douchekraan na elke douchebeurt droog

Het is allereerst verstandig om na het douchen direct in actie te komen. Zo is het advies om met een wippertje de douchewand even droog te maken. Doe je dit langere tijd achter elkaar niet? Dat ontstaat er veel kalkvorming op de douchewand.

Verder is het advies om de douchekraan na elke douchebeurt even droog te maken. Hier kun je gewoon een (zachte) handdoek overheen halen. Door ook de douchekraan goed droog te maken, voorkom je kalkvorming op de douchekraan. Je kunt eventueel ook nog de slang van de douche naar wens droog maken.

 

Stofzuig de badkamer regelmatig

In een badkamer ontstaat het nodige stof en vuil. Mede daarom is het advies om regelmatig een stofzuiger door je badkamer heen te halen. Als je dit bijvoorbeeld elke week doet, ben je per week misschien vijf minuutjes bezig. Dit is een kleine tijdsinvestering, waarmee je van veel gemak verzekerd bent.

 

Maak de spiegel(s) regelmatig schoon

Met een handig middeltje en een wippertje maak je snel een spiegel schoon. Ook hierbij is het advies om dit met enige regelmaat te doen. Door dit bijvoorbeeld elke week te doen, voorkom je dat de spiegel erg vuil wordt. Het vuil dat binnen een week op de spiegel terechtkomt, wrijf je er snel van af. Voldoende reden dus om regelmatig de spiegel(s) goed schoon te maken.

 

Gebruik speciale schoonmaakmiddelen

Je doet er sowieso verstandig aan om speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld je douchewand, je douchekraan of je badkraan goed schoonmaken? Hier bestaan speciale antikalk middelen voor. Die middelen laten de douchewand of kraan weer stralen én neemt eventuele kalkvorming direct weg.

Wil je de voegen tussen de tegels schoonmaken? Ook daar bestaan handige schoonmaak- en hulpmiddelen voor. Door in de beste middelen te investeren, maak je het reinigen van je badkamer nog eenvoudiger. Het geld dat je aan deze middelen kwijt geweest bent, ben je hierdoor snel weer vergeten.

 

Maak de tegels regelmatig schoon

De kans dat je bij je douche voor tegels gekozen hebt, is ongeveer 100%. De tegels in en rondom de douche worden tijdens het douchen nat en na verloop van tijd ook vies. Je doet er dan ook verstandig aan om af en toe deze tegels goed schoon te maken. Dit doe je met wat water, een doekje/sponsje en een droge doek. Met de doek wrijf je tegels netjes droog.